Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İnce istifa edecek Kocaeli’deki destekçiler ne yapacak?

CHP Yalova eski Milletvekili Muharrem İnce, Memleket Hareketi’nin partiye dönüştüreceklerini ve kısa süre sonra bunun için CHP’den istifa edeceğini açıkladı. İnce ayrıca, CHP’den istifa eden Mehmet Ali Çelebi, Hüseyin Avni Aksoy ve Özcan Özel’in kuracağı partiye katılacağını söyledi. Kocaeli’de İnce destekçilerini ne yapacağı merak ediliyor.

CHP Yalova eski Milletvekili

‘Memleket Hareketi’ başlatan ve parti kurma çalışmalarını sürdüren CHP Yalova eski Milletvekili Muharrem İnce, CHP’den istifa edeceğini söyledi. İstifa eden milletvekilleri Mehmet Ali Çelebi, Hüseyin Avni Aksoy ve Özcan Özel’e destek veren İnce, “Özcan Özel partinin 1999’da baraja takıldığı günlerde ilçe yöneticiliği ve il başkanlığı yapmış arkadaşım. Hüseyin Avni Aksoy adı belli sanı belli. Mehmet Ali Çelebi, Silivri zindanlarında ağır bedeller ödemiş genç bir kardeşimiz. Bu arkadaşlarımıza, iftira atmak yakışmaz” dedi. Muharrem İnce ayrıca, CHP’den istifa eden üç milletvekilinin kuracağı partiye geçip geçmeyeceğine ilişkin soruya ise ‘evet’ yanıtını verdi.

“ÇOK KISA SÜRE İÇERİSİNDE İSTİFA EDECEĞİM”

İnce, parti kurma çalışmalarına ilişkin ise, şöyle konuştu: “Biz tüzüğümüzü hazırladık, üyelerle genel başkan seçiminden tutun yakında hepsini açıklayacağım. Programımız üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. Bu konuda yüzde 90 oranında programda tamam. Onları yakında kamuoyuyla paylaşacağız. Biz arkadaşlarımızla görüşüyoruz, daha pek çok arkadaşımla görüşüyorum ama isimler üzerinden bir tartışmaya girmem doğru olmaz. İstifa eden milletvekilleriyle istifa öncesi ve sonrası da görüştüm.  Kimi arkadaşlarımla yüz yüze kimiyle telefonda sürekli görüşüyorum. Biz birkaç milletvekillik bir parti kurma derdinde değiliz. Biz 50 artı biri alan, Türkiye’nin önünü açan ve demokrasiyi getiren bir siyasal oluşumun peşindeyiz. Onun için küçük iddialar değil, daha büyük iddialar peşindeyiz. Önümüzde ki süreçte yüzde 50 artı biri alacak bir siyasi yapı oluşturacağız. Ben de çok kısa süre içerisinde istifa edeceğim.”

KOCAELİ’DE DESTEKÇİLERİ NE YAPACAK?

Muharrem İnce’nin kuracağı partiye Kocaeli’de CHP’de görev almış birçok ismin destek vermesi bekleniyor. Bunların başında ise CHP İzmit İlçe eski Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya geliyor. İnce’nin istifasıyla birlikte bu isimlerin de istifa edip etmeyeceği merak ediliyor.