Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İşte CHP Kocaeli PM Üyesi adayı listesi!

CHP Kocaeli PM adayları belli oldu. PM üyesi adayı listesinde öne çıkan isim Tahsin Tarhan.

CHP Kocaeli PM adayları

Cumhuriyet Halk Partisi 37. Olağan Kurultayı bugün Ankara’da gerçekleştiriliyor. Kurultaya kentimizden de pek çok isim katıldı. Kurultayın merak konusu Kocaeli PM Üyesi Adayı listesi oldu. Kocaeli’den pek çok isim Parti Meclisi’ne girebilmek için kulis yapmaya başladı. Bağımsız Kocaeli o isimleri sizin için derledi.

KİMİN ŞANSI VAR?

Corona virüsü tedbirleri nedeniyle ziyaretçi katılımına izin verilmeyen CHP Kurultayı sadece kurultay delegelerinin katılımıyla gerçekleştiriliyor. Ancak buna rağmen binlerce CHP’li Bilkent Odeon’un dışında Parti Meclisi için kulis yapıyor. CHP Kocaeli PM Üyesi Adayı isimler de kulis çalışmalarını sürdürüyor. CHP’li adaylar şanslarını arttırmak için küçük gruplar halinde bir araya gelerek oy toplamaya çalışıyor.

TAHSİN TARHAN’IN ŞANSI YÜKSEK

CHP Kocaeli PM Üyesi Adayı isimler Ehlinaz Torun, Ömer Kurtaş, Dilek Tan ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan. Söz konusu adaylar içinde en çok şans Tahsin Tarhan’a veriliyor. Tarhan, uzun süredir milletvekili olması ve partide pek çok maddi destek sağlaması nedeniyle güçlü bir isim olarak görülüyor. Hatırlanacağı üzere CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan geçtiğimiz genel seçimlerde ve çeşitli siyasi dönemlerde İsdanbul’da yer alan büyük binasını CHP Genel Merkezi’ne tahsis etmişti. Maddi imkanlarını CHP için kullanmaktan çekinmeyen Tahsin Tarhan’a pek çok il örgütünün destek vermesi ve Tarhan’ın bu kurultayda iyi bir oy alarak PM Üyesi seçilmesi bekleniyor.

GENEL BAŞKAN ANAHTAR LİSTE HAZIRLAYACAK

CHP’de bugün genel başkanlık yarışı olacak. Mevcut Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun rakipleri Aytuğ Atıcı, İlhan Cihaner ve Tolga Yarman’ı geride bırakarak yeniden genel başkan seçimlesine kesin gözüyle bakılıyor. Yarın gerçekleştirilecek Parti Meclisi seçiminde de bugün genel başkan seçilecek ismin etkili olması bekleniyor. Bugün genel başkan seçilecek isim yarın kendi Parti Meclisi’nde isimler için bir anahtar  liste oluşturacak.

KULİS ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

CHP’de bugün ve yarın devam edecek kurultayda asıl gündem bu anahtar liste olacak. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 8’i Bilim Kurulu Üyesi olmak üzere toplam 60 kişiden oluşan Parti Meclisi için 75 kişilik bir anahtar liste hazırlayacağı öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun 75 kişilik bir liste hazırlayacak olması Parti Meclisi adayları arasında yarışı kızıştırdı. Partililer Genel Başkan’ın listesine girse dahi bu listedeki 15 kişilik boşluğa düşmek istemiyor. Bu nedenle kulis çalışmaları aralıksız devam ediyor.