Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İYİ Parti’nin Kocaeli’de hüsranı

Sağ milliyetçi ancak iktidardan rahatsız seçmenin en önemli sığınağı olan ve bunu masadan kalkma kaosuyla yaralayan İYİ Parti, Kocaeli’de hüsranı yaşadı…

Sağ milliyetçi ancak iktidardan
SEBO İMZA

Türkiye milletvekili seçimleri için tercihini yaptı. Kocaeli’deki dağılım sürprizleri karşımıza çıkardı. Yeniden Refah Partisi Kocaeli’de 1 milletvekili kazandı. Bu seçimin Kocaeli’de en hüsran yaşayan partisi ise İYİ Parti oldu. Kocaeli’de 2018 seçimlerinde 1 milletvekili olan İYİ Parti, dünkü seçimlerde de 1 milletvekili kazanabildi.

OY KAZANMAK YERİNE KAYBEDİLEN OYLAR İÇİN ÇALIŞTILAR

İYİ Parti’nin yükseliş bandı İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in masadan kalkma kriziyle çakılmaya başladı. Seçmenin güveni kaybedildi. Kocaeli’de sahada bunun yansımaları da görüldü. Teşkilatlar, oy kazanmak yerine kaybedilen oyları toparlamakla meşgul oldu.

BİRİNCİ SIRA TERCİHİ YANLIŞTI

Ülke genelindeki oy oranı bir kenara dursun İYİ Parti’nin Kocaeli’de birinci sıra aday tercihi de önemliydi. Kamuoyunda ‘şehit yakınına küfür’ ettiği propagandasıyla adı yıpranan Lütfü Türkkan birinci sıradan aday gösterildi. Kocaeli gibi herkesin birbirini tanıdığı bir ilde, AK Parti’nin sağ seçmene yönelik milliyetçi söylemleri ve şehit edebiyatı İYİ Parti’nin Kocaeli’de oyunun önüne set oldu. Türkkan İstanbul’dan aday gösterilse durum veya çıkarılan vekil sayısı değişir miydi o da soru işareti.

ŞANBAZ YILDIZ GİDEMEDİ

Teşkilatları temsilen ikinci sıradan aday gösterilen Şanbaz Yıldız ise milletvekili seçilemedi. Masa kaosundan önce 3 vekili garantilediklerini söyleyen İYİ Parti’liler bugünkü sonuca baktığımızda büyük hüsran yaşadı. Yıllardır partisi için emek veren Şanbaz Yıldız, seçilemedi. İYİ Parti Kocaeli Teşkilatları da bu başarısızlıkla seçim sürecini tamamladı.