Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’ye yeni il başkanları lazım olacak… İşte son kulisler

2023 seçimleri öncesinde Kocaeli’de siyasi partilerin il başkanlarının büyük bölümünün değişmesi bekleniyor. AK Parti, CHP, İYİ Parti ve MHP’de il başkanlıklarında hareket var.

2023 seçimleri öncesinde Kocaeli’de

SEBO İMZASeçim atmosferi yaklaşıyor. 2023’te yapılacak genel seçimlerde partilerde adaylık yarışları başlayacak. Bu yarış içerisinde siyasi partilerin il başkanları da olacak. Mevcut il başkanlarının büyük çoğunluğu milletvekili olmak istiyor. Bu nedenle il başkanlarının değişmesi bekleniyor.

AK PARTİ DEĞİŞİM HAREKETLİLİĞİ

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş’in görevine devam etmeyeceği artık yüksek sesle konuşuluyor. Ellibeş’in yerine konuşulan isimler de var. Bu isimler arasından AK Parti İl Yönetimi’nden Şahin Talus’un adı ön plana çıkıyor. Yine başka ekiplerin de çalışma yaptığı biliniyor. AK Parti’de değişim rüzgarı güçlü esiyor. Ellibeş’in milletvekili adayı olup olmayacağı ise henüz net değil.

CHP’DE YILDIZLI MERAK EDİLİYOR

Ana muhalefet partisinin il başkanı Harun Yıldızlı’nın da milletvekili adayı olup olmayacağı merak ediliyor. Yıldızlı, adaylığa karar verirse CHP’de de il başkanı değişecek. Rakiplerini farkla yenerek il başkanlığı koltuğuna oturan Yıldızlı’nın ardından koltuğuna oturacak isim de merak ediliyor. Şimdiden başkan olmak için hazırlık yapanların olduğu biliniyor.

İYİ PARTİ’DE YILDIZ KESİN GİBİ

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız, daha önce yaptığı açıklamalarda milletvekili adayı olacak isimlerin mevcut görevlerinden istifa etmesi çağrısında bulunmuştu. Süreç yaklaşıyor. Şanbaz Yıldız’ın aday olmak istediği biliniyor. Yıldız’ın istifasının ardından İYİ Parti’de de il başkanı değişecek. Nusret Acur ve Kaan Dilmen gibi isimler bu koltuk için konuşulanlar arasında.

MHP’DE NE OLACAĞI BELLİ DEĞİL

Büyük bir heyecanla görevine başlayan MHP Kocaeli İl Başkanı Yunus Emre Kurt’un ekibi erken dağılmıştı. MHP Kocaeli’de o ilk günlerdeki heyecan artık yok. Genç il başkanı Yunus Emre Kurt’un milletvekili adayı olup olmayacağı şimdilik belirsizliğini koruyor. MHP kulisleri ise il başkanlığında bir değişim olacağını konuşuyor. Şu an belirsiz parti MHP.