Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Körfez Belediye şirketinin 2 çalışanı var 5 yöneticiye huzur hakkı ödeniyor!

CHP Körfez Belediye Meclis Grup Başkan Vekili Erkan Uygun, belediye şirketi YARPAŞ’ın çalışan sayısının 2’ye düştüğünü ancak buna rağmen 5 yöneticinin aylık 21 bin lira huzur hakkı aldığını söyledi.

CHP Körfez Belediye Meclis

Ugur ENC minCHP Körfez Belediye Meclis Grup Başkan Vekili Erkan Uygun, belediye şirketi YARPAŞ’la ilgili Bağımsız Kocaeli’ye önemli açıklamalarda bulundu. Belediye şirketinin AKP’li yöneticilere maaş kaynağı olduğunu belirten Uygun, “Biz daha önceleri bu şirketi defalarca dile getirdik. Burada çalışan sayısı çok az olmasına karşın AKP’li yöneticilere huzur hakkı dağıtılıyor. 5 bin ile 3 bin lira arasında değişen huzur hakları veriliyor. Bu adaletsizliktir dedik. Dinleyen olmadı” ifadelerini kullandı.

5 YÖNETİCİYE AYLIK 21 BİN LİRA

Şirketin çalışan sayısının bütçe performans programında 2 olarak açıklandığını belirten Erkan Uygun, “Bize daha önceden hazırladıkları evrakları sunuyorlardı şirket çalışan sayısıyla ilgili. Örneğin ben ayın 26’sında soruyorum bana 14 çalışanı var deniyor. Ancak cevap dilekçelerinin tarihi ayın 10’u. Evrakta sahtecilik değil midir bu? Bizden sürekli çalışan sayısını saklamaya çalıştılar. Ancak bütçe ve performans raporunda bu ortaya çıktı. YARPAŞ’ın sadece 2 çalışanı var. Bu 2 çalışanın bulunduğu şirketi 5 kişi yönetiyor. Ve aylık 21 bin lira huzur hakkı alıyorlar” dedi.

Erkan Uygun KörfezİŞYERİNİ KİRALAMAK YETMEDİ, HUZUR HAKKI ALIYORLAR

Şirket yöneticilerini ve kazançlarını açıklayan Erkan Uygun, “Şirket yönetim kurulundaki isimlerden biri Selami Tanış. Belediyenin spor koordinatörü. Bildiğimiz kadarıyla belediyeden maaşı yok. Belediyeye kiraladığı bir iş yeri var. 6 bin 750 lira kira alıyor buradan. Bir de YARPAŞ’tan 5 bin lira huzur hakkı var. Bir diğer isim ise Yusuf Eryarsoy. Eski AKP il başkanının kardeşi. O da bir işyerini TÜGVA’ya kiraladı. Bildiğimiz kadarıyla kirasını Körfez Belediyesi ödüyor. Yusuf Eryarsoy’a da aylık 5 bin lira YARPAŞ’tan huzur hakkı aktarılıyor” şeklinde konuştu.

3 BİN LİRA AKP’YE Mİ GİDİYOR?

Şirketin diğer yöneticilerini de anlatan Uygun, “Selahattin Kabadayıoğlu bir diğer yönetici. Kendisi 5 bin lira YARPAŞ’tan 3 bin lira ise hiçbir işlevi olmayan, feshedilmesi gereken İlimtepe Konut Yapı Kooperatifi’nden alıyor. Bir diğer yönetici Serkan Yeğnidemir. Memur. İzmit Belediyesi’nden geldi AKP seçimi kaybedince. 3 bin lira YARPAŞ’tan ek geliri var. Son isim ise 3 bin lira huzur hakkı bulunan Mikail Saltabaş. Belediyede düz personel. Saltabaş neden yönetici, vasfı ne bilmiyoruz. Aldığı huzur hakkını bir yere mi aktarıyorlar emin değiliz. AKP Körfez ilçe teşkilatına gittiği söyleniyor bu paranın ama belgemiz olmadığı için üstüne gidemiyoruz” dedi.

YARPAŞ çalişan sayisiŞİRKETİ KAPATIN

Erkan Uygun YARPAŞ’la ilgili açıklamalarını şu ifadelerle sonlandırdı: “YARPAŞ’ta sadece 2 kişi çalışıyor. 5 yönetici buradan maaş alıyor. Neresinden bakarsanız bakın akıl dışı bir durum. Şimdi Nazende diye yeni bir şirket de kuruldu. Madem belediyenin 3 şirketi var, 1’i yani YARPAŞ 2 personelle işlevsiz durumda o zaman bu şirketi kapatın. Ama sanırım işlerine gelmiyor. Bu şirketten aylık 21 yıllık 252 bin lira huzur hakkını aktarıyorlar. Bunu dışında neler yapılıyor, sorduğumuz sorulara net cevaplar alamadığımız ve meclisin şirketleri denetleme yetkisi olmadığı için bilmiyoruz.”