Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Lütfü Türkkan: Kocaeli’nin TOGG’U var ama elektrik yok

Kocaeli genelinde sık sık yaşanan elektrik kesintileri vatandaşı canından bezdirmiş durumda. Özellikle yağışlı havaların devam ettiği bugünlerde sık yaşanan kesintiler yüzünden ev hanımları ve esnaf zor durumlar yaşıyor. İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan da elektrik kesintilerinin sorumlusu SEDAŞ’ı Meclis gündeminde tutmaya devam ediyor.

Kocaeli genelinde sık sık

Sanayinin kalbi Kocaeli’nde elektrik kesintilerine çare bulunamıyor. Öyle ki TOGG markasına ev sahipliği yapan Kocaeli’nde elektrikli araç sahibi olsanız dahi aracınızı akşam şarja bağladığınızda sabah boş bataryayla karşılaşabilirsiniz. Durumun trajikomikliğine dikkat çeken Türkkan, verdiği soru önergeleriyle SEDAŞ’ı sıkıştırmaya devam ediyor.

Gerekli yatırımların eksikliği ve personel yetersizliği eklenince Kocaeli’nde vatandaş SEDAŞ tarafından yalnızca fatura kesiminde hatırlanıyor. Artan şikayetler ve mahalle ziyaretlerinde vatandaşın isyanıyla karşılaşan İyi Partili Lütfü Türkkan konuyu sürekli Meclis gündeminde tutuyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na verdiği onlarca soru önergesine rağmen SEDAŞ’ın hizmet kalitesini artırmaması, şirketin Ankara’da birileri tarafından kollandığı iddialarını da gündeme getiriyor.

Solunum cihazına bağlı hastalar, hayvancılıkla uğraşan süt üreticileri, buzdolabı çalışmayan ve ürünlerini çöpe atan esnaf, günlerce elektrik gelmeyen köyler. Bunların hepsi Türkiye’de kişi başı en çok vergi veren, sanayi üretimiyle zirveyi bırakmayan Kocaeli’nde yaşanıyor.

Türkkan ise şikayetlere kulağını tıkayan yetkililerin aksine sorunu Bakan Fatih Dönmez’e sürekli taşıyor.

SEDAŞ BEŞ YIL İÇİNDE YA SEFERBERLİK YAPACAK, YA DA KOCAELİ’NİN KAYIP YILLARININ HESABINI VERECEK

İstanbul’un yanı başında Kocaeli’ye taşra muamelesi yapılmasını kabul edilemez bulan Türkkan, seçimden sonra SEDAŞ’ın yetersizliğini görmezden gelenlerin tarih olacağını hatırlatarak, “Elektrik kesintisi sorununu Kocaeli artık gündeminden çıkarmak zorunda.” dedi. Türkkan, “Seçimden sonra Kocaeli’nde vatandaşı zor durumda bırakan bu sorunu tamamen ortadan kaldıracağız. İlgili enerji dağıtım şirketi ise gereğini yerine getirecek. Kocaeli’nde elektrik dağıtımı; vatandaşı soymak, elektriksiz bırakmak için değil, hizmet kalitesini yükseltmek için özelleştirildi. Bu gerçeği hatırlamak zorundalar. Yoksa Kocaeli için kötü bir hatıra olarak kalacaklar.” cümlelerini kullandı.