Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Lütfü Türkkan: Servis ücretlerinde 590 TL+KDV olmasına rağmen bazı firmaların verdiği fiyat 1.200 TL + KDV şeklinde

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan tarafından Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından yanıtlanması talebiyle servis ücretleriyle ilgili soru önergesi verildi. Türkkan, “Kocaeli’de belirlenen fiyat 5-7 km arası 590 TL + KDV olmasına rağmen bazı firmaların verdiği fiyat 1.200 TL + KDV şeklindedir. Firmalar bu konuda neye göre hareket etmektedir, yüksek fiyat farkının olmaması ve bunun önüne geçilmesi için Bakanlık tarafından bir karar alınması düşünülmekte midir?” şeklinde soru yöneltti.

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından yanıtlanması talebiyle okul servisleri ile ilgili soru önergesi verdi. Türkkan, soru önergesinde, “Kocaeli’nde okul servis ücretleri ile ilgili yeni tarife Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından Ağustos ayında açıklanmıştır. Belirlenen tarifede mesafeye göre değişen ücretler bulunmasına rağmen bazı servis firmaları bu tarifeyi uygulamayarak daha yüksek ücretler ile hizmet vermektedir” ifadelerine yer verdi. “Örneğin, UKOME’nin tarifesine göre 5-7 km arası 590 TL + KDV olmasına rağmen bazı firmaların verdiği fiyat 1.200 TL + KDV şeklindedir” diyen Türkkan, velilerin ciddi şekilde sıkıntı yaşadığını, yüksek servis ücretleri konusundaki mağduriyetlerinin giderilmesini istediğini ifade etti.

İşte Türkkan’ın soruları:

1) Kocaeli’de okul servis ücretleri konusunda UKOME kararı bulunmasına rağmen bu fiyatları uygulamayarak daha yüksek ücretler ile hizmet veren servis firmaları nedeni ile sıkıntı yaşayan velilerin bu sıkıntısının giderilmesi konusunda Bakanlık olarak bir çözüm planınız bulunmakta mıdır? Bu konuda Bakanlığın bir çalışması var mıdır?

2) Servis ücretleri ile ilgili hem servis firmalarının hem de velilerin mağduriyet yaşamayacağı şekilde bir düzenleme yapılması düşünülmekte midir?

3) Kocaeli’de belirlenen fiyat 5-7 km arası 590 TL + KDV olmasına rağmen bazı firmaların verdiği fiyat 1.200 TL + KDV şeklindedir. Firmalar bu konuda neye göre hareket etmektedir, yüksek fiyat farkının olmaması ve bunun önüne geçilmesi için Bakanlık tarafından bir karar alınması düşünülmekte midir?