Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

MHP, Paşa’nın 60 yıllık sorununu gündeme getirdi

İzmit Belediyesi’nin en çalışkan meclis üyelerinden MHP’li Engin Duymaz, Mehmet Ali Paşa Mahallesi’nin yıllardır çözülemeyen önemli bir sorununa el atarak İzmit Belediye Meclisi’ne taşıyacağını söyledi.

İzmit Belediyesi’nin en çalışkan

MHP İzmit Belediye Meclis Üyesi Engin Duymaz, Mehmet Ali Paşa Mahallesi Emin Sipahi Sokak ve Mustafa Çalık Sokak arasında kalan metruk halde bulunan 11 tane yapının mahallenin ahengini bozduğunu söyledi. Mahalleli ve mülk sahipleri ile konuşan Engin Duymaz, konuyu İzmit Belediye meclisine taşıma sözü verdi.

60 YILDIR ÇÖZÜLMÜYOR

Konu ile ilgili basına bir açıklama yapan Engin Duymaz şunları söyledi: “Bu sorun İzmit’in en eski mahallerimizden Mehmet Ali Paşa mahallemizin 60 yıldır çözülemeyen sorunudur. Zincirlikuyu Caddesi’nin 20 metre arkası, ön tarafı ve yan tarafı Zincirlikuyu Caddesi ve Bağdat Caddesi gibi çok güzel ve nezih caddeler. Ama hemen arka tarafı bu yapılar yüzünden tam bir varoşu andırıyor. Bu görüntüler Mehmet Ali Paşa Mahallesine yakışmıyor.

11 HANE VAR

Burada 11 hane var. Bunların çoğu artık harabe haline dönmüş durumda. Ev sahiplerinin çoğu burayı terk etmiş. Burada ya Suriyeli misafirlerimiz ya da atık toplayan insanlar oturuyor. Mülk sahiplerinden bazılarıyla görüştüm. Örneğin Alaattin Çelik, Mehmet ve Ahmet kardeşler, Fikret Usta gibi. Bu arkadaşlar daha önce belediyeye konu ile ilgili dilekçe verdiklerini ancak çözüm alamadıklarını söylüyor. Konu ile ilgili Mahalle Muhtarı Yaşar Doğan ile de görüştüm. Muhtar da bu sorunun çözülmesini çok istiyor.

“PAŞA’NIN KIZIYIM” DERSİNİZ

Tüm mahalleli 2020 yılında bu görüntülerin mahallemize hiç yakışmadığını, buranın biran önce yıkılıp temizlenmesini veya yeniden bir plan yapılmasını istiyor. Ben buradan Fatma Hürriyet Kaplan’a sesleniyorum. ‘Başkanım, siz her zaman dersiniz, ben paşanın kızıyım, Mehmet Ali Paşa’nın geliniyim. Gelin buranın çözümü de size nasip olsun, Mehmet Ali Paşa güzelleşsin, komşularınız bunu bekliyor, bu da size yakışır.”

MHP Mehmet AliPasa

izmit Mehmet Ali Pasa

Mehmet Ali Pasa izmit MHP 1