Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ekim ayında yaptığı çağrıyla ‘terörsüz Türkiye’ sürecini başlattı. PKK ele başı Abdullah Öcalan açıklama yaparken, örgüt de Süleymaniye’de silah yaktı. Yaşanan gelişmeler MHP içinde çatlaklara neden oldu. MHP Körfez İlçe Teşkilatı eski yöneticilerinden olan Alptuğ Metin Alpdemir yayınladığı açıklamayla partisinden istifa etti.
“BEBEĞE KURŞUN SIKANLARLA BİR OLDUNUZ”
Alpdemir, istifa açıklamasında, milliyetçi ve ülkücü duruşunu koruduğunu vurgulayarak, “Basit bir üyesi olduğum Milliyetçi Hareket Partisi üyeliğimi sonlandırıyorum. Hiçbir siyasi partiyle görüşmedim ve böyle bir düşüncem yok” dedi.
Sürecin kendisini ve diğer partilileri yıprattığını belirten Alpdemir, “Kardeşi kardeşe vurdurdunuz, eşikteki beşikteki bebeğe kurşun sıkanlarla bir oldunuz” ifadeleriyle tepki gösterdi. Alpdemir, bu konuda kimseyle konuşmak istemediğini ve hakkını helal ettiğini ekledi.
“SORUN SİZİN KENDİ İÇİNİZDE”
Alpdemir, açıklamasında ülkede Kürt ve Türk sorunu olmadığını, asıl sorunun parti içinde olduğunu savundu. “Ben hâlâ Kürt ve Türk sorunu görmedim. Sorun sizde ve kendi içinizde” diyen Alpdemir, süreç değişmedikçe hiçbir partiye üye olmayacağını ve siyaset yapanlara başarılar dilediğini belirtti.
