Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ömer Faruk Başaran’ın farklı kesimlerde oy potansiyeli var

CHP Kocaeli Milletvekili Aday Adayı Ömer Faruk Başaran’ın mensubu olduğu Başaran Ailesinin Gebze bölgesindeki güçlü ilişkileri, CHP’ye sağ kesimden de oy getirebilir. Ailenin CHP ile bağları ise parti kuruluşuna kadar uzanıyor.

CHP Kocaeli Milletvekili Aday

Marmara Bölgesi’nnin tanınan İş insanı Ömer Faruk Başaran’ın CHP’den Kocaeli Milletvekili Aday Adayı olması siyaset çevrelerindeki birçok kişiyi şaşırtmış durumda. Özellikle kimi CHP’liler, Başaran ailesinin parti aidiyetini sorgulayan açıklamalarda bulundu. Oysa durum çok farklı. Ömer Faruk Başaran’ın dün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar, Başaran ailesinin CHP ile bağlarının çok eskiye, hatta partinin ilk kurulduğu yıllara dayandığını ortaya koydu.

AİLENİN CHP BAĞLARI ESKİYE DAYANIYOR

Ömer Faruk Başaran’ın paylaşımını yaptığı ilk fotoğraf, 1957 yılında çekilmiş. İkinci Cumhurbaşkanı ve CHP Genel Başkanı İsmet İnönü ile partinin önemli ismi Kasım Gülek, ilimizdeki yöneticileri Şahabettin Bilgisu, Nazmi Oğuz ve Mustafa Sirmen’in yer aldığı fotoğrafın hikayesi üzerinden CHP ile olan bağlarını anlatan Ömer Faruk Başaran şu ifadeleri kullandı:

CHP’NİN EN GENÇ DELEGESİ

“CHP deyince aklına Başaran Ailesi gelir birçok hemşehrimizin Kocaeli’de. İbrahim Ağa, sonra oğlu dedem İsmail Ağa, Gebze ilçe başkanlığı dahil çeşitli görevlerde bulunduktan sonra, amcalarım Orhan Başaran ve Mustafa Başaran, CHP içinde görevler yaptı. Babam İbrahim Başaran, gençlik kolları başkanlığı yaptı. Ben çocukluğumda rahmetli Turan Güneş’in, senatör Abdullah Köseoğlu’nun elinde büyüdüm. İsmet İnönü, Nihat Erim defalarca kez evimizde misafir oldu. Atalarımdan sonra şimdi sıra bende. Bu fotoğrafta 1957 kurultayının en genç delegesi babam İbrahim Başaran’ı, İsmet İnönü, Kasım Gülek, Şahabettin Bilgisu, Nazmi Oğuz ve Mustafa Sirmen takdim ederken görülüyor.”

1938’DE AZA SEÇİLMİŞ

Ömer Faruk Başaran’ın paylaştığı ikinci fotoğraf ise 13 Aralık 1938 tarihli bir gazete küpüründen. 1938’de yapılan seçimlerden. Son Posta Gazetesi’ndeki habere göre, Gebze’de birkaç gün önce(8 Aralık Perşembe) yapılan vilayet meclisi umumi aza seçimlerinde CHP’li başkan Ahmet Eldem ve tüccardan İsmail Başaran’ın(Ömer Faruk Başaran’ın dedesi), Gebzelilerin oylarıyla seçildiği yazılıyor.

GEBZE’NİN YERLİSİ

Başaran Ailesi, Gebze’nin yerlilerinden ve en köklü ailelerinden. Soyadı Kanunu çıkmadan önce Gebze’de “Ayvacılar, Ayvacıoğlu” lâkapları ile tanınıyorlardı. Cumhuriyetin ilk yıllarında tarım ve hayvancılık ile süt ve süt mamulleri imalatı işleriyle iştigal eden aile, 1965’te, İsmail Başaran’ın büyük oğlu Orhan Başaran ve küçük oğlu İbrahim Başaran, Başaran Kolektif Şirketi’ni kurarak; 1980’li yılların başlarına kadar Bedford, Tofaş, BMC, Uniroyal Lastikleri gibi güçlü markaların bayiliklerini yapmışlardır. Başaran Ailesi 1973 yılında, İbrahim Başaran’ın öncülüğünde elektrik piyasasının önemli bir kuruluşu olan Kondaş Kondansatör A.Ş.‘yi kurarak Türkiye’ye kazandırmıştır.

SAĞDAN DA CHP’YE OY GETİRİR

Ömer Faruk Başaran, CV’si iyi olan adayların başında geliyor. Ancak en önemli artısı, hem yerlisi olduğu Gebze’den hem de sağdan da CHP’ye ciddi oranda oy getirebilecek bir isim olması. Halihazırdaki tüm anketlerde, Türkiye genelinde yüzde 14 kararsız seçmen var. Ve bunların çoğunluğu sağ görüşlü. Bu oran, Kocaeli için de geçerli. Başaran’ın adaylığı, kararsız sağ seçmenin de CHP’ye oy vermesini beraberinde getirir. Türkiye Patronlar Platformu ve Avrasya Sanayici ve İşadamları Derneği noktasındaki çalışmaları yani iş dünyasını temsil eden güçlü bir aktör olması, son dönemde adından söz ettiren Büyük Türkiye Hareketi liderliğini de yapması, Ömer Faruk Başaran’ı öne çıkar diğer artılar.

basaran gebze

66 YILLIK BİR FOTOĞRAF: 1957 kurultayında CHP’nin en genç delegesi olan İbrahim Başaran(Ömer Faruk Başaran’ın babası), partililere İsmet İnönü, Kasım Gülek, Şahabettin Bilgisu, Nazmi Oğuz ve Mustafa Sirmen tarafından takdim ediliyor.

ismail basaran

1938 YILINDA CHP DELEGESİ: Ömer Faruk Başaran’ın dedesi İsmail Başaran, 8 Aralık 1938’deki vilayet meclisi umumi aza seçimlerinde CHP’den aza seçiliyor.