Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Onur Hamzaoğlu Yeşil Sol Parti İstanbul milletvekili adayı oldu

Kocaeli’nin yakından tanıdığı, KBB eski Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile davasıyla akıllara kazanan Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu, Yeşil Sol Parti’nin İstanbul adayı oldu.

Kocaeli’nin yakından tanıdığı, KBB
SEBO İMZA

Emek ve Özgürlük İttifakı’nda yer alan Emekçi Hareket Partisi (EHP), Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF), Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) ve Emek Partisi’nden (EMEP) aday gösterilecek isimler belli oldu. Yeşil Sol Parti’nin bileşenleri ile Kürt Özgürlük ve Demokrasi İttifakı’nda Yeşil Sol Parti listesinden aday gösterilecek isimler dün belli oldu.

KARAOSMANOĞLU “ŞARLATAN” DEMİŞ CEZA ALMIŞTI

Yeşil Sol listelerinde tanıdık isimler de var. Bu isimlerden biri Kocaeli’nin yakından tanıdığı Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu. 2012 yılında Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı olan Prof. Onur Hamzaoğlu’nun Dilovası’nda yaptığı araştırmasında yeni doğmuş bebeklerin dışkılarında ve anne sütünde gereken ağır metaller bulunduğunu açıklamasının ardından Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu Hamzaoğlu’na, “şarlatan” diyerek halkı galeyana getirmekle suçlamıştı. Hamzaoğlu dava açmış Karaosmanoğlu o davada suçlu bulunmuştu.

İSTANBUL 2. BÖLGE

Hamzaoğlu, dün açıklanan Yeşil Sol Parti listelerinden milletvekili adayı oldu. Hamzaoğlu, İstanbul 2. Bölge 4. Sıra Milletvekili adayı yapıldı.

ONUR HAMZAOĞLU KİMDİR?

Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu, Kuleli Askeri Lisesi’ni bitirdikten sonra, Gülhane Askeri Tıp Fakültesi’ne girdi. Tıp fakültesindeki eğitimini tamamladıktan sonra, yine aynı fakültenin Halk Sağlığı Anabilim Dalı’nda asistan olarak görev yaptı ve uzman oldu. Hacettepe Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı’na bağlı Epidemiyoloji Bilim Dalı’ndan da yan dal uzmanlığını aldı. Böylelikle GATA’da Epidemiyoloji alanında önce yardımcı doçent, ardından doçentliğe yükseldi. Akademik alandaki başarıları onu, askeri tabiplikten Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı’nda profesörlüğe taşıdı.