Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

SARBAŞ’ın sermayesi 25 milyon artırıldı

İzmit Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantısı bugün gerçekleştiriliyor. Söz konusu toplantıda belediye şirketi SARBAŞ’ın sermayesi 25 milyon lira artırıldı.

İzmit Belediyesi Mayıs ayı

İzmit Belediye Meclisi Mayıs ayı meclis toplantısı bugün gerçekleştiriliyor. 22 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısının gündem maddelerinden biri de SARBAŞ’ın sermayesinin 25 milyon lira artırılmasıydı. MHP’li meclis üyesi Okan Karagöz söz konusu maddeyle ilgili olarak, “SARBAŞ ile ilgili bir sermaye artırımı söz konusu burada. Ben şirketin mizanlarını ve bilgilerini istedim komisyon toplantısında. SARBAŞ’ın durumunu öğrenmek istedik. Bize komisyon üyelerimizden bir bilgi verilmedi. Doğal olarak mizanlar elimize geçmediği ve şirketle alakalı evraklar elimize geçmediği için muhalefet şerhi koyduk. Amacımız burada önünü kesmek ve engellemek değildi. Bilinmezlikler nedeniyle muhalefet şerhi koyduk” dedi.

ANTİKKAPI 100 MİLYON LİRA SERMAYE ARTIRDI

Karagöz’den sonra konuşan CHP’li Serdar Atasever şu ifadeleri kullandı: “Şirketler mal varlıkları enflasyon karşısında erimesin diye sermayelerini artırır. Ayni ve nakdi bir sermaye sağlanacak burada SARBAŞ’a. Sermaye artışıyla borcun arasında bir kavram yok. Geçtiğimiz dönem de bu konu meclise gelmişti. Örneği Antikkapı A.Ş. son bir yılda sermayesini 100 milyon lira artırmış. Artırmak zorunlu çünkü bu ekonomik kriz ortamında. Bizler de belediyenin haklarını korumak adına bu sermaye artışını yapmak zorundayız.”

SARBAŞ İFLAS MI ETTİ?

Daha sonra söz alan Ak Partili Hayrettin Ünlü, “Kafeleri işleten SARBAŞ şirketi 9. ayda 10 milyon lira zarar etmişti. O günkü borç 35 milyon liraydı. Siz SARBAŞ gibi kafeleri işlettiğiniz bir şirkete 25 milyon gibi bir sermaye artışı istiyorsunuz. Bir yandan da 170 milyon lira kredi çekmek istiyorsunuz. SARBAŞ’la ilgili hiçbir bilgi komisyonda verildi. Bu şirketin borcu 9. ayda 35 milyon liraydı. Bu şirket iflas mı etti de bu sermaye artışını yapmak istiyorsunuz?” şeklinde konuştu.

ALGI OLUŞTURULMAK İSTENİYOR

Hayrettin Ünlü’nün ardından konuşan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, “Biz göreve gelmeden önce SARBAŞ’ın sermayesi yoktu. Sadece belediye başkanının lüks makam aracını kiralıyordu. Şu anda bu şirket hizmet odaklı olarak Gülümse Kafe ve Kent Lokantası işletmelerimizi çalıştırıyor. Özellikle bir şeyi düzeltmek isterim. Sanki böyle 170 milyon krediyi çekip 25 milyon lirayı SARBAŞ’a vermek istiyormuşuz gibi bir algı oluşturulmak isteniyor. Biz kredi için sadece hazırlık yapıyoruz. 170 milyon lirayı bugün çekip kullanacak değiliz. Sadece hazır olmak istiyoruz olumsuz durumlara. Buradaki krediden 25 milyon lirayı da SARBAŞ’a aktaracak değiliz. SARBAŞ’ın kullandığı malzemeleri firmaya vereceğiz. Aslında bir kısım sermayeyi ayni aktarım olarak hayata geçireceğiz. Çok az bir kısmını nakit olarak aktaracağız .SARBAŞ adına aldığımız malzemeleri şirkete devretmiş olacağız” dedi.

Fevziye Cami Tuvaleti ihalesi iptal edildi

Söz konusu gündem maddesi oy çokluğu ile kabul edildi

İzmit’in satacağı araziler belli oldu