Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Sarı: Kocaeli Şehir Hastanesi’nde hastalar kemoterapi için özel hastanelere yönlendiriliyor

CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı yaptığı yazılı açıklamada, “Şehir Hastanesi’ne ise yataksız tedavi için 30 koltuk tahsis edildi. Yani ilaç alma kapasitesi 50’den 30’a düşmüş oldu. Şu anda da kemoterapi alması gereken birçok hastaya kapasite yetersiz olduğu için randevu verilmiyor, hastalar özel hastanelere yönlendiriliyor, vatandaş ücretsiz tedavi hakkı için para veriyor” ifadelerini kullandı.

CHP Kocaeli İl Başkanı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı Kocaeli Şehir Hastanesi ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Kocaeli Devlet Hastanesi’nde yataksız kemoterapi alımı için kullanılan toplam 50 adet koltuk kaldırıldı ve bu bölümler kapatıldı. Her iki hastanede de, kanser hastalarının tedavide ilaç alımı zamanlamasının çok önemli olduğu ve randevuların ona göre ayarlandığı 25’er adet onkoloji koltuğu dediğimiz koltuklar vardı. Bu koltuklar radyasyonlu ilaçlar verildiğinde yataksız tedavilerde ilaç alımında kullanılır. Radyasyonunun personele ya da diğer hastalar yayılmaması için önlem alınır, özel bölümlerdir. Kocaeli Şehir Hastanesi açıldığında, Kocaeli ve Derince hastanelerindeki bu bölümler kapatıldı.

“HASTANE SEÇENEK OLMALI”

Şehir Hastanesi’ne ise yataksız tedavi için 30 koltuk tahsis edildi. Yani ilaç alma kapasitesi 50’den 30’a düşmüş oldu. Şu anda da kemoterapi alması gereken birçok hastaya kapasite yetersiz olduğu için randevu verilmiyor, hastalar özel hastanelere yönlendiriliyor, vatandaş ücretsiz tedavi hakkı için para veriyor. Bu kapasite yetersizliğini bilen yönetim, bu kez personeli yataklı bölümde kemoterapi verilmesi için zorluyorlar. Personel ise haklı olarak tıbbi atıklar ve radyasyon sebebi ile bu duruma karşı çıkıyor. Hem vatandaşın hem sağlıkçıların sağlığını hiçe sayarak yapılan bu uygulama ile ilgili günlerdir şikayet alıyoruz. Defalarca dile getirdik. Hasta garantisi alarak Kocaeli Şehir Hastanesi’ni açtınız diye diğer hastanelerdeki bölümleri kapatmak büyük mağduriyet yarattı. Burası ticarethane, cazibe merkezi değil. Kocaeli Şehir Hastanesi insanlar için mecburiyet değil, seçenek olmalıdır. Bu yapılan uygulamaların hepsinin tek amacı var, 10 yılda anca açılan hastaneden başka bir yere insanlar gitmesin buraya muhtaç olsun düşüncesi. Bu kafadan artık çıkın. Halkın sağlığından daha önemli başka hiçbir şey olamaz.”