Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Sarı, Acurman’ın adaylığının düşürülmesine itiraz etti!

CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı, Başiskele Belediye Başkan Adayı Anıl Acurman’ın adaylığının düşürülmesi ve itiraz süreci ile ilgili bir basın açıklaması yayımladı.

CHP Kocaeli İl Başkanı

Sarı açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Başiskele Belediye Başkan adayımız Avukat Anıl Acurman’ın Başiskele’de yarattığı heyecanın birilerinde korku yaratmasını Cumhuriyet Halk Partisi olarak memnuniyetle karşıladık.

Ancak siyasi ahlak ve etik dışı bir şekilde adaylığının düşürülmesi çabası, kabul edilebilir bir durum değildir. Bir operasyonun parçası olan şikayetle, başkanımızın adaylığının düşürülmeye çalışılması hem demokrasiye hem de siyasi ahlaka tamamen aykırıdır

‘BU HAKSIZLIĞA SON VERİLECEĞİNE İNANIYORUZ’

Siyaset rekabete muhtaç olsa da bu rekabetin etik kurallar içerisinde olması gerekir. Bugün İl seçim kurulunun Başiskele halkının adaylarından birisi olan Anıl Acurman’a karşı yapılan bu haksızlığa son vereceğine olan inancımızı korumak istiyoruz. “

“Seçimlerde rekabet esas olsa da Basiskele’de aday çıkaran diğer partilerin de demokrasi bilincini ortaya koymaları için bugünkü durum bir demokrasi sınavıdır. İktidar ve muhalefet partileri Başiskele halkına ve Cumhuriyet Halk Partisi üyelerine yapılan bu çirkin operasyona sessiz kalmamalıdır.

il Seçim kurulunun , yapılan bu haksızlık karşısında hakkaniyet çerçevesinde doğru karar vereceğine olan inancımızı koruduğumuzu  vurgulamakla birlikte, tüm kamuoyuna saygılarımızla bildiririz”