Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Seçimi kaybettiklerini biliyorlar, bütün tuşlara basıyorlar!

Ak Parti İzmit Belediye Başkan Adayı Muharrem Tutuş, CHP’li İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in seçimi kaybettiğini, bu sebeple 1 ay kala çeşitli açılışlar ve indirimler yaptığını söyledi, “Seçim kaybettiklerini biliyorlar, bütün tuşlara basıyorlar” dedi.

Ak Parti İzmit Belediye

ugurAk Parti İzmit Belediye Başkan Adayı Muharrem Tutuş, CHP’li İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in seçimi kaybettiğini, bu sebeple 1 ay kala çeşitli açılışlar ve indirimler yaptığını söyledi. Bağımsız Kocaeli’ye konuşan Tutuş şu ifadeleri kullandı: “Bakın tartışma, kavga bir olur, iki olur… Mahallede çocuklar kavga edince ‘benim çocuğu dövdüler’ dersin. Bunu bir dersin, iki dersin… Sonrasında derler ki ‘senin çocuk ne yapmış?’ Durum tam olarak bu. Haksız olduğunu vatandaş da fark etmiş durumda. Şu anda seçimi kaybettiklerinin farkında. Bu sebeple müflis tüccar gibi eski defterleri açıyor. Seçime bir ay kala Nevzat Doğan’ın makam aracını paylaşıp ‘işte bunlar böyle yapıyor’ demenin anlamı ne? 180 sefer söyledin bunu. Buradan bir tartışma, bir kavga arıyor.

KAÇ RAMAZAN AŞEVİ AÇTIN?

Kavga bulamadığında da popülist işler yapmaya çalışıyor. 5 yıldır yapmadığı, seçime bir ay kala aklına gelen işler…Fatma hanım bu kentte 5 yıldır belediye başkanı. Bir karnesi var elbette olumlu ya da olumsuz. Millet nezdinde bir karnesi var. Dolayısıyla elbette siyasette hatırlatmak önemli ama bir ay içerisinde mevcut belediye başkanı ile kavga edecek pozisyona getireceğimiz bir şey yok. Bence vatandaş bu 5 yıllık karne üzerinden gereğini yapacak. Gittiğimiz yerlerde de biz bunu görüyoruz. Genel manada büyük şikayetler var. O da zaten bunun farkında olduğu için popülist hikayeler üzerinden süreci yönetmeye uğraşıyor. Seçim kaybettiklerini biliyorlar, panik halde bütün tuşlara basıyorlar. Bakın lokanta açtı oraya seçime bir ay var. Böyle mi olur yani? Şimdi Ramazan için iftar aşevi açıyormuş. Kaç Ramazan açtın o aşevini de şimdi seçime bir ay kala açıyorsun? Yeni Cuma’da çay 7.5 lira idi neden seçime 1 ay kala 3 liraya düştü?

İZMİT’İN EN BÜYÜK SORUNU ÇÖP

Bugün İzmit’in en büyük sorunu çöp sorunu. Gidin görün çöp kamyonları orada yatıyor. Pek çoğu arızalı. Yedek parçaları bile satın alınamıyor. Yapılan işe göre, hizmete göre, işe göre bir değerlendirme yapılsa İzmit Belediyesi bugün 100 üzerinden 0 alır. Ama çok zayıf karnesi olan belediyelerde maalesef algısı ile, farklı ilişkileri ile hak ettiği cezayı çekmeyenler oluyor. Yeniden aday yapılıyorlar. Fakat görüyoruz ki İzmit halkı her şeyin farkında. Yahya Kaptan Mahallesi’ndeydim. Çıkamadım. İnanılmaz bir sokak köpeği sorunu var. Bir aileden 3 kişi köpek ısırmış. Bunlar da sokak köpekleri öldürüldükten sonra oldu. Biliyorsunuz belediye veterinerlik işlerinden uzun bir süre elini ayağını çekti.”