Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Songül Kaya görevinden istifa edip aday adaylığını açıkladı

CHP Kocaeli İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya, bugün partisinin il binasında görevinden istifa ederek Kocaeli’den milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.

blank
Nazim Ozgun Erbulan 1

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) 13 Mart itibariyle başlayan aday adaylık başvuruları süreci 20 Mart’ta sona erecek. Bu kapsamda başvurular devam ediyor. CHP Kocaeli İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya, bugün il binasında aday adaylığını açıkladı.  Düzenlenen açıklamaya İl Başkanı Bülent Sarı, il yöneticileri, il kadın kolları yönetimi, ilçe başkanları, CHP Kocaeli milletvekili aday adayı Bahar Gültekin Candemir, dernek ve STK temsilcileri katıldı.

“KADIN HAKLARI MÜCADELESİNİN NEFERİ OLACAKTIM”

Kaya, adaylığıyla ilgili şu ifadelere yer verdi; “Uzun yıllar önce partimizin kapısından içeri adım attığımda, “Koşullar ne olursa olsun var gücümle ve inandığım biçimde mücadele edeceğime” dair kendime bir söz verdim. Yolumu farklı seçebilirdim.  Benim hikâyem başka türlü ilerleyebilirdi. Mücadelenin keskin çizgileri içerisinde emeğin, demokrasinin, özgürlüklerin, kadınların, gençlerin, yoksulların ve ötekileştirilenlerin, yok sayılan, görmezden gelinen tüm mağdur ve mazlumların sesi olacaktım. Ama öncelikle bu alanların Nazım’ın da dediği gibi toplumumuzda “yeri öküzümüzden sonra gelen” kadın hakları mücadelesinin neferi olacaktım. Bu bağlamda, kadının adını, kadının varlığını ve kadının gücünü temsil etmek amacıyla bir irade ortaya koymak istedim.

“BU DÜZEN DEĞİŞECEK”

İstanbul Sözleşmesi’nin iptal edildiği, kadına şiddetin artarak devam ettiği AKP iktidarlarında bugünlerde kadınların seslerinin daha çok duyulması ve siyasette kadınlara daha fazla alan açılması artık bir zorunluluktur. Bu sebeple Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında kadın kolu yöneticisi ve başkanı olarak aktif siyaset yaptım. Her koşulda mücadele azmimizin sınandığı bu süreçte pek çok gelişmenin ortasında bize yakıştığı gibi davrandığımızı inanıyorum.

 “Kadının yeri evidir; kırıp dizini otursun evinde” diyenlere inat sokaklarda, alanlarda var olmak adına direndik. Sözümüzü yükselttiğimiz kürsüler oldu; karanlıkların üstüne yürüdük kol kola. Bu düzen değişecek! Değiştireceğiz! Kadınlar başta olmak üzere ülkemizi özgürleştireceğiz.

“GÖNÜL RAHATLIĞIYLA İFADE EDEBİLİRİM”

Değişime ve her alanda ilerlemeye olan inancımız her zaman canlıydı. En umutsuz anda bile büyük zaferlere inandık. Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimine doğru gidiyoruz. Elimiz her daim bu ülke için, insanımız için ve aydınlık yarınlar için taşın altındaydı. Karanlığa, yoksulluğa, talan ve yağmaya, zorbalığa, kadın düşmanlığına karşı kavgamızı büyütüyoruz. Olabildiği kadar emek sarf etmek ve güzel yarınlara açılan yolda yine bir sıra neferi olabilmek için gövdemizi de taşın altına koymaya kararlıyız. Cumhuriyetimizin İkinci yüzyılını şen kahkahalarla karşılayacağız.  Geride bıraktığımız 12 yılı aşkın örgütlü mücadelemde iki kavramın öne çıktığını gönül rahatlığıyla ifade edebilirim. Bunlardan birincisi emek diğeri ise cesaret kavramlarıdır. Nasıl ki sizlerle, örgütümüzün kadın emekçileriyle bu yolu omuz omuza yürüdüysek bugün de yeni bir yola çıkan yalnızca ben değilim.

“GÖREVİMDEN AYRILIYORUM”

Partimizin ve bu kentin yılgınlık nedir bilmeyen cesur ve emekçi kadınları için ve onlarla birlikte ben varım diyorum. Görev yaptığımız süre zarfında Kocaeli’nin tüm ilçelerinde çalışmalar yaptık. Kandıra’nın Deliveli köyünde, Derince’nin Terziler Köyünde, Gebze’nin Pelitli Köyünde, Dilovası’nın Çerkeşli köyünde, Karamürsel’in köylerinde, Kartepe’nin mahallelerinde kısacası bu kentin her karışında izimiz var. Üstlendiğimiz görev ve sorumlulukların gereğini yerine getirmek için var gücümüzle çalıştık. Çalışmaya da devam edeceğiz.  Bugün itibariyle CHP Kocaeli İl Kadın Kolları Başkanlığı görevimden ayrılıyorum. Ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli Milletvekili aday adayı olduğumu ilan ediyorum.”

songul kaya