Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Stat bağlantı yolunda tarım arazileri ranta kurban mı gitti?

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına devam edilen stat bağlantı yolu için yaklaşık 500 dönüm mutlak tarım arazisinin imara açılmasını değerlendiren İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız, “Bu karar ihtiyaçtan mı alındı yoksa birilerine rant mı sağlandı?” dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından

D-100 Karayolundan Kocaeli Stadyumuna ve Alikahya Organize Sanayi bölgelerine ulaşımı sağlaması için devam eden Köseköy koridoru çalışmaları İYİ Parti Kocaeli Teşkilatı tarafından yakından takip ediliyor. Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos ayı meclis toplantısında çalışmaların yapıldığı bu bölgede mutlak tarım arazileri için kamu yararı kararıyla imar planı değişikliği yapıldı.

YILDIZ: YAKINDAN TAKİP ETTİK

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız, “Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun, İzmit ve Kartepe Belediyeleri, Alikahya Atatürk ve Dumlupınar Mahalleleri sınırları içinde yer alan ve tarım dışı kullanım amacı ile kamu yararı kararı alınan bölgede hazırlanan 1/50000 ölçekli çevre düzeni, 1/25000 ve 1/5000 ölçekli nazım, 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği’ni yakından takip ettik. Meclis grubumuz bu maddeye şerh koydu.

“ÇALIŞMALARDAN ÖNCE PARSELLER EL DEĞİŞTİRDİ Mİ?”

Tespitlerimize göre bu bölgede yaklaşık 500 dönüm mutlak tarım arazisi imara açılıyor. Aklımıza ilk gelen ve cevabını beklediğimiz sorulardan birincisi ‘Kamu yararı kararı alınmadan önce el değiştiren parseller var mı?’ eğer bu kararlar alınmadan parseller el değiştirdiyse burada bir rant ortaya çıkar.

“BU İŞTEN RANT SAĞLAYAN OLDU MU?”

Bu karara gerçekten ihtiyaç var mıydı? Bu işten rant sağlayan kimseler oldu mu? Eğer rant için gelecek kuşaklarımızın garantisi olan tarım arazileri yok ediliyorsa bu hangi vicdana sığar? Muhataplarından bir an önce bu soruların cevabını bekliyoruz. İYİ Parti Kocaeli Teşkilatları olarak bu çalışmaların takipçisi olacağımızı ilan ediyoruz” ifadelerini kullandı.