Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Tahsin Tarhan bu vergilerin kaldırılmasını önerdi

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, “internet faturalarına yansıyan KDV, Özel İletişim Vergisi ve ayrıca televizyon, bilgisayar, cep telefonları ile tabletlerden alınan KDV’nin geçici bir süreliğine tahsil edilmemesini” içeren bir önerge verdi.

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin

MEB yeni eğitim-öğretim yılına dair planlamasını bir genelgeyle duyurdu. Bu genelgeye göre okullar uzaktan eğitim modeliyle 31 Ağustos 2020’de açıldı. Yüz yüze eğitim ise önceliği okul öncesi eğitim çağındaki çocuklar ve 1. sınıfa yeni başlayan çocuklara vermek kadıyla 21 Eylül’de başlayacak. MEB yüz yüze eğitiminin seyreltilmiş bir müfredatla ve Bilim Kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda devam edeceğini açıkladı. YÖK ise Sağlık Bakanlığının görüş yazısı doğrultusunda üniversitelere uzaktan eğitim tavsiyesinde bulundu.

YÖK NEDEN SESSİZ?

2020-2021 yükseköğrenim eğitimi de uzaktan olacak. Bu bilgiler ışığında uzaktan eğitim vergilerinin kaldırılması için TBMM’ye kanun teklifi veren CHP Kocaeli Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Tahsin Tarhan mevcut eğitim alt yapısındaki sıkıntılara dikkat çekti. Tarhan, “Ne yazık ki Covid salgını etkisini arttırarak devam ettiriyor. Bu nedenle çocuklarımız ve gençlerimiz bu dönem de uzaktan eğitimle eğitim alacak ağırlıklı bir şekilde. Ancak uzaktan eğitim için düzenli internet bağlantısı ile bilgisayar, televizyon, cep telefonu, tablet gibi cihazlardan en az biri gerek. Çocukları okul çağında olan pek çok ailenin evinde ne internet bağlantısı var ne de internete bağlanacak cihaz. Ne yapacak bu çocuklar? Milli Eğitim Bakanlığı ve YÖK neden sessiz?” dedi.

SOSYAL DEVLETİN GEREĞİ

İnternete bağlanmanın ve internete bağlanacak cihazlara sahip olmanın eğitim-öğretim almak için teknik bir ön koşul haline geldiği gerçeğine vurgu yapan Tarhan sözlerine şu şekilde devam etti: “T. C. Anayasanın 2. maddesi devleti sosyal bir devlet olarak tanımlamış, 42. madde ise eğitim hakkını devletin gözetiminde anayasal bir hak haline getirmiş. Devletin yükümlülükleriyle uzaktan eğitimin koşulları birlikte incelendiğinde internet faturalarının ödenmesi ile internete bağlanacak cihazların temini noktasında devletin adım atması gerekir. Ancak 2020-2021 eğitim-öğretim yılı başlamış olmasına rağmen bu konuda kapsayıcı bir tedbir açıklamadı iktidar.

6 GB’LIK KOTA

Öğrencilere sağlanan tek destek telefon operatörlerinin öğrenci hatlarına ücretsiz olarak tanımladığı 6 GB’lık Uzaktan Eğitim Kotası. Verdiğimiz kanun teklifi  internet faturalarına yansıyan KDV, Özel İletişim Vergisi ve ayrıca televizyon, bilgisayar, cep telefonları ile tabletlerden alınan KDV’nin geçici bir süreliğine tahsil edilmemesini amaçlıyor. Böylelikle öğrenciler ve ailelerin üstündeki yükü hafifletmemiz mümkün olacak. Eğitim de en az sağlık kadar önemli. Vatandaşlarımız adına bu konunun takipçisi olacağız.”