Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Veli Beyaztaş istifa etti adaylığını açıkladı: Partide gençlerin önüne açmak lazım gibi süslü sözlerin uygulanması için buradayım

CHP İzmit İlçe Sekreteri Veli Beyaztaş, görevinden istifa edip milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı. Beyaztaş, “Partide gençlerin önüne açmak lazım” gibi süslü sözlerin uygulanması gerektiğini dolu dolu haykırmak, seslendirmek için buradayım” dedi.

CHP İzmit İlçe Sekreteri

Nazim Ozgun Erbulan 1Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’de yayınlanan genelge doğrultusunda partide görev alan isimlerin milletvekili aday adaylığı için 26 Aralık’a kadar istifa etmeleri gerektiği belirtilmişti. CHP İzmit İlçe Sekreteri Veli Beyaztaş milletvekili aday adaylığı için bugün istifa etti. Beyaztaş bugün istifasıyla ilgili il binasında açıklama yaptı. Yapılan açıklamaya Beyaztaş’ın yanı sıra CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Yıldızlı, CHP İl Yöneticileri, İzmit Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Necat Çakır, İzmit Belediyesi CHP Meclis Üyesi Süleyman Şen, CHP Gençlik Örgütleri Genel Başkan Yardımcısı Caner Arduç, CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Zeki Karakadılar, CHP İzmit İlçe Kadın Kolları Başkanı Mediha Satıcı, CHP İzmit İlçe Gençlik Kolları Başkanı Burak Akbulut, CHP İzmit İlçe eski Başkanları Hakan Çakar Mehmet Ümit Küçükkaya, geçmiş dönem İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Andız, CHP İzmit eski İlçe Sekreteri Arda Başaran, daha önce görev yapmış isimler katıldı. Törende kemençe çalındı.

Harun Yildizli Veli Beyaztas“GENÇLERE KİMSE KOLTUK VERMEZ, BİZ ZORLAYACAĞIZ”

İl Başkanı Harun Yıldızlı, “Ben bu yola çıktığımda yapamaz, edemez demişlerdi. Yok öyle bir şey. Bizim özgüvenimiz olacak. özgüveniniz varsa, altyapınız varsa yapılmayacak hiçbir şey yok. CHP gençlik kollarından gelen herkesin yapabileceği görevdir Kocaeli İl Başkanlığı’dır. Veli kardeşime de, gençlere de kimse koltuk vermez. Bizler zorlayacağız. Daha fazla gençlerin bu olaya katılması gerektiğini düşünüyorum. Herkes iktidarın ışığını görüyor. Ben en çok umut ettiğim bu yola çıkarken iktidar görmek için il başkanlığına adayım demiştim. Şimdi iktidarın çok yaklaştığını görüyorum. Artık bu yüzler gülecek. İktidara gidiyoruz. Birlik ve beraberliği artırmamız gerekiyor. CHP’den dün Hakan kardeşimiz istifasını sundu ve adaylık açıklamasını yaptı. Bugün de Veli kardeşimiz adaylık açıklamasını yapacak” dedi.

“İSTİFA KARARI ALDIM”

Yıldızlı’nın ardından konuşan Beyaztaş açıklamasına teşekkür ederek başladı. 2014 yılında İzmit Belediyesi Meclis Üyeliği ile başlayan yolculuğumuz bugüne kadar kesintisiz devam etti. Büyük önderimiz gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün biz gençlere varlığımızın ve geleceğimizin en kıymetli temeli olarak verdiği birinci görev olan “Türk istiklali Türk Cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etme bilinç ve sorumluluğu yola çıktım. biran olsa dahi hiç çıkmadığım, eğilmeden bükülmeden dimdik yürüdüğüm yolda, bir kutsal görev daha edinme niyetiyle, aynı zaman da 2. ailem olan milli mücadelenin partisi Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında liderim, genel başkanım Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde ülkeme milletime hizmete devam etmek için, gerek partime yeni bir heyecan, gerekse partim için farklı bir kulvarda hizmete devam için milletvekilliği aday adaylığı için yönetim kurulu üyeliğinden istifa kararı almış bulunmaktayım.

“KAYGILI VE ÜZÜNTÜLÜYÜM”CHP Kocaeli birlikte

99 yıl önce Kuruluş amacı ülkesini çağdaş uygarlık seviyesine ulaştırmak, modern Türkiye’nin kurulması için ekonomik, sosyal ve siyasal alanda devrimler yapmak, çağdaş bir devlet ve toplum yaratmak amacında olan partinin bir neferi olmaktan onurlu ve gururluyum. 1 yüzyıl önce dahi bu kadar büyük bir vizyon ile kurulan bir siyasi partimin kurulduğu ülkemin bugün gelmiş olduğu içine düştüğü durumdan, her bir bilinçli, duyarlı, vatansever bireyi gibi kaygılı ve üzüntülüyüm. Hukukun yok sayıldığı, insan hakları ihlallerinin fazlasıyla yaşandığı ve her gün birine yenisinin eklendiği, sağlık, eğitim alanlarında eşitsizliğin ortadan kaldırıldığı, ekonominin yerlerde sürünüp, emekçinin aylık 8 bin 500 TL’ye muhtaç kılındığı bir düzen, dönem içinde geçiyoruz. 20 yıldır ülkeye kabus gibi çöken, tek bir kişinin buyrukları ile yönetildiği zannedilen o tek bir kişiye karşı, karakteri, vicdanı, merhameti, vatan millet severliği yüksek, liderimiz Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun mücadelesine bir nebzede olsa katkı sunma mücadelesi için buradayım.

“ÇEKİNMEYİN, UMUTSUZLUĞA HİÇ KAPILMAYIN”

“Partide gençlerin önüne açmak lazım” gibi süslü sözlerin uygulanması gerektiğini dolu dolu haykırmak, seslendirmek için buradayım. Örgütte emeğin üstü kılındığı, örgütte emeği olmayanların, bir yerlere aday gösterilmemesi gerektiğini de daha yüksek sesle söylemek için buradayım. Aday olmak için Birilerinin adamı, şucu bucu gibi hiçbir mantığa hakka sığmayan gerekçelerle aday gösterilme olaylarının sonlanması gerektiğini haykırmak için buradayım. Dünyada, ülkemizde günden güne kirlileşen, güvensizleştirip, itibarsızlaştırılan siyasette maalesef fırsatların liyakatle, güvenle, tarafsızca verilmediğini gözlemledim, şahit oldum, sonrasında bire bir yaşadım. Fırsat verilmez alınır gerçekliği ile fırsatları almak için ülkemin çıkarına kalben inandığım doğruları ortaya koymak için mücadelemden vazgeçmeyeceğim.

“ARTIK SİYASETTE GÖZLERİMİ KAPAMAK İSTEMİYORUM”

Buradan siyaset de siyaset dışında kendileri ve ülkeleri için mücadele veren genç kardeşlerime seslenmek istiyorum, çekinmeyin umutsuzluğa hiç kapılmayın, gelin kendi fırsatlarınızı yaratın, Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi’nde en yüksek samimiyetle kalben gençlere inanan, geleceğin gençlerde olduğunu hayatının ilkesi yapan, onlara yol açacak bir lider Kemal Kılıçdaroğlu var. Artık siyasette gözlerimi kapamak kulaklarımı tıkamak istemiyorum, istemiyoruz… Siyasette iyiliklerin, dostlukların, kardeşliklerin, birlik beraberliğin, sevginin, sanatın, varlığın, refahın, mutlulukların, güzelliklerin konuşulmasını istiyoruz. Çıktığım bu yolda varmak istediğim ana hedeflerden biri de budur. Gün; küsmeden, darılmadan, yorulmadan, yılmadan daha çok çalışma günüdür, gün ben davası değil, kişisel hırs davası değil, memleket davası günüdür.”

VELİ BEYAZTAŞ KİMDİR?

1985 Erzurum doğumludur. İlk, orta, lise eğitiminden sonra, 2002 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazanmış mezun olduktan sonra 2007 yılında avukatlık mesleğine başlamıştır. 2008 yılında İzmir de Yedek Subay olarak tamamladığı askerlik görevinden sonra 2009 yılında kurmuş olduğu avukatlık ofisinde ortağı Av. Recep Hekimci ile birlikte serbest avukatlık yapmaktadır. 2014-2019 yılları arasında İzmit belediyesi meclis üyeliği yapmış, meclis üyeliği görevi esnasında kültür sanat ve imar komisyon üyeliği, 3 yıl encümen üyeliği ve grup başkanvekilliği yapmıştır. Daha sonra İzmit ilçe başkanlığında ilçe yönetim kurulu üyesi olarak seçilmiş, 2019-2022 yılları arasında ilçe sekreterliği görevini üstlenmiştir. Aynı zamanda Kocaeli barosunda da 2018-2021 yılları arasında yaklaşık 3 yıl yönetim kurulu üyeliği yapmıştır. Evli olup, iki kız çocuk babasıdır.

Katilim 1