Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yakup Törk’ten rica ettik, adaylarımızı çekmeyeceğiz!

DEM Parti Kocaeli İl Başkanı Nuri Tan, CHP Dilovası Belediye Başkan Adayı Yakup Törk’ün çekilmesi için ricacı olduklarını, 11 ilçede adaylarının çekilmesinin söz konusu olmadığını, her koşulda İzmit’te adaylarını geri çekerek Fatma Kaplan Hürriyet’i destekleyeceklerini ifade etti.

DEM Parti Kocaeli İl

DEM Parti Kocaeli İl Başkanı Nuri Tan, 31 Mart 2024 yerel seçim sürecini Bağımsız Kocaeli’ye değerlendirdi. Kocaeli’de Dilovası ve Darıca’da iddialı olduklarını ifade eden Tan şöyle konuştu: “Biz ittifak görüşmelerimizi çok uzun süredir devam ettiriyorduk. Bu kapsamda iddialı olduğumuz iki ilçe var biri Darıca bir diğeri de Dilovası. Dilovası ile ilgili olarak CHP’yle süren temaslarda adayları Yakup Törk’ün çekilip çekilemeyeceği konusunu görüştük. Yakup Törk’ten ve CHP’den adaylıktan çekilmeleri için ricada bulunduk. Henüz bir cevap gelmedi.

YAKUP TÖRK ÇEKİLİRSE

Kocaeli’de bütün ilçelerde adaylarımızı geri çekmemiz gibi bir şey söz konusu değil. Biz DEM Parti olarak pek çok ilçede belediye başkanı ve meclis üyesi adaylarımızla seçime gireceğiz. Özellikle Dilovası’nda Van Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Avcı ve eski milletvekilimiz Şevin Coşkun adaylar. Her akşam başka bir hanede kalıyorlar. Dilovası’na kamp kurmuş durumdalar. Çok ciddi bir seçim çalışması ortaya koyuyorlar. Burada CHP’nin adayı çekildiği takdirdi seçimi kazanma ihtimalimiz çok yüksek. Bu ricamız dikkate alınırsa kent muhalefeti adına olumlu bir adım atılmış olur.

İZMİT DESTEĞİ

Bununla birlikte İzmit adayımızı geri çekeceğiz. Kent bileşenleri ile iki defa bir araya geldik ve süreci değerlendirdik. İzmit’in iktidara muhalif bir yapıda olduğunu ve bir kazanım olduğunu konuştuk. Sendikalar, sivil toplum kuruluşları, ve derneklerimizin ortak kararı sonrasında İzmit adayımızı seçim yarışından çekerek Fatma Kaplan Hürriyet’e destek olma kararı aldık. Bu karar Dilovası ile birleşik bir karar değil. Yakup Törk çekilsin, biz İzmit’i destekleyelim gibi şartlar ortaya koymadık. Hiçbir koşul belirtmeksizin Fatma hanımı destekleme kararı aldık.”