Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yakup Törk’ü İmamoğlu yemiş!

CHP’de bir önceki yerel seçimde partisinin oyunu en çok artıran isim olan Yakup Törk yeniden Darıca Belediye Başkanı Adayı yapılmadı. Törk’ün isminin İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilgili yaptığı paylaşımlar sonrasında çizildiği öğrenildi.

CHP'de bir önceki yerel

ugurCHP’de bir önceki yerel seçimde partisinin oyunu en çok artıran isim olan Yakup Törk yeniden Darıca Belediye Başkanı Adayı yapılmadı. Törk’ün isminin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilgili yaptığı paylaşımlar sonrasında çizildiği öğrenildi. Eylül 2022’de sosyal medya hesabı Twitter üzerinden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilgili çok sert paylaşımlarda bulunan ve dönemin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklediğini ifade eden Yakup Törk’ün bu paylaşımları rakipleri tarafından dosya haline getirilerek genel merkeze sunuldu. Bu dosya sunumu sonrasında genel merkez tavır değiştirdi ve mevcut milletvekillerine ve il başkanına rağmen Darıca Belediye Başkanı olarak Saide Arslan Çalışkan isminde karar kıldı.

Yakup Törk’ün ilgili paylaşımından bir bölüm şöyle; “…sanki İstanbul seçimlerinin tek başına kazanmış gibi bir hava yaratarak kendisini Erdoğanlaştırmak istemesi başta kendisine, İstanbulumuza ve iktidar özlemimize darbe vurmaktadır.”

TÖRK DE AÇIKLAMIŞTI

Hatırlanacağı üzere Yakup Törk aday olmadıktan sonra bir açıklama yapmış ve “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında yazdığım tweetler ve eleştiriler adaylığıma engel oldu. Kemal Kılıçdaroğlu’nun Almanya ziyareti sırasında yazdığım bir yazı bizzat İmamoğlu’na elden verildi. Şüphesiz parti meclisinde İmamoğlu’nun ağırlığı var. İlçemizin üç kongre delegesi parti genel merkezini bu minvalde yanıltıp Özgür Özel’e oy verme karşılığında ilçe belediye başkanlığı için pazarlık yaptılar. Öğrendiğim şey Darıca’mızın adayına üzerinde hiç durulmadan 30 saniye bile sürmeden karar verilmiş olması” ifadelerini kullanmıştı.

Yakup Tork paylasim 2 Yakup Tork paylasim