Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yıldızlı’dan ihale usulü yorumu

CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Yıldızlı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin sürekli pazarlık usulü ihale yapmasını eleştirdi. Yıldızlı açık ihaledeki verim ve kamu yararının pazarlık usulünde olmadığını söyledi.

CHP Kocaeli İl Başkanı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 2021 yılının ilk 2 ayında 12 adet pazarlık usulü ihale gerçekleştirdiğini ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli İl Başkanı Harun Yıldızlı yönetimi eleştirdi. Pazarlık usulünde kamu yararının azaldığını belirten Yıldızlı sosyal medya hesapları aracılığıyla bir mesaj yayınladı.

SAYIŞTAY HER RAPORUNDA UYARIYOR AMA…

Yıldızlı’nın mesajında şu ifadeler yer aldı: “Büyükşehir, kanunda sadece afet ve özel durumlarda yapması uygun görülen “pazarlık usulü” ihaleyi alışkanlık haline getirdi. Sadece geçtiğimiz 2 ayda 12 kere yapılan adrese teslim ihalelerle rekabetin önüne geçip Kocaeli’nin kamu kaynaklarını hor kullanmaya devam ediyorlar. Belki senelerdir süregelen bu pazarlık usulü ihalelerinizi açık ihale usulü yapsaydınız, tasarruf edeceğiniz kamu kaynaklarıyla teleferik projesini de bitirmiş olurdunuz. Biz de Haydar Akar ağabeyimiz ile dünya gözüyle teleferiğe binmiş olurduk, elinize sağlık derdik.

2019 RAPORUNDA DA UYARI VARDI

Hatırlanacağı üzere Sayıştay son olarak 2019 yılı raporun Kocaeli Büyükşehir belediyesi’nin ihalelerine yer vermişti. Sayıştay raporunda, “Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin özellikle Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Daire Başkanlığınca yapılan hizmet alım ihalelerinde ‘Pazarlık Usulünün’ sıklıkla kullanıldığı anlaşılmıştır” ifadelerine yer vermiş ve saydamlık, rekabet, eşit muamele, güvenirlik, gizlilik, kamuoyu denetimi, ihtiyaçların uygun şartlarla ve zamanında karşılanması ve kaynakların verimli kullanılması ilkelerine aykırılık oluşacağını belirtmişti.