Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Zekeriya Özak, Büyükşehir’i israfçı görüyor!

İYİ Partili Yüksek Mimar Mehmet Zekeriya Özak, “Kentin tamamının ulaşımının zor olacağı belli olan ve sanki Sakarya’yaya daha çok hizmet edecek bir konumda bir fuar merkezine harcanacak 1 milyar lira (1 000 000 000TL= eski parayla 1 katrilyon lira) tam bir kaynak israfıdır.” dedi

İYİ Partili Yüksek Mimar

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi eski Başkanvekili olan, şimdi İYİ Parti saflarında yer alan Yüksek Mimar Zekeriya Özak, Adalet Köprüsü – Santral arası transit üst geçit projesi önerisinde bulundu. Özak, BüyükşehiRi2n yeni fuar alanı için harcayacağı parayı israf olarak görerek, önerilerini sıraladı.

“TAM BİR KAYNAK İSRAFI”

Özak, şunları söyledi: “Geçtiğimiz günlerde Cengiz Topel Havalimanı’nın olduğu bölgede Uluslararası Fuar Merkezi ve otel projesinin planlandığı ve bu yatırımın 1 milyar lirayı bulacağı açıklandı. İnterteks’te yaşadığımız 24 yıllık bir tecrübe ile binanın fuar amaçlı yılda en fazla (İDEV, Kitap fuarı, hemşehri dernekleri etkinlikleri vb.) 1,5-2 ay kullanılabildiği aşikârdır. 10 ay boş kalacağı besbelli olan kentin doğu sınırındaki (Kentin tamamının ulaşımının zor olacağı belli olan ve sanki Sakarya’yaya daha çok hizmet edecek bir konumda) bir fuar merkezine harcanacak 1 milyar lira (1 000 000 000TL= eski parayla 1 katrilyon lira) tam bir kaynak israfıdır.

“ATIL KALACAK”

Atıl kalacağı belli olan gereksiz bir projeye böyle devasa bir para harcayacağınıza 4 km’lik Ömer Türkçakal Bulvarı’nı plandaki şekline getirerek 20 m’den 40 m’ye genişletin, Adalet Köprüsü ve Santral arası üst geçit projesini gerçekleştirin. Kent için çok daha acil ve faydalı bir hizmeti yapmış olursunuz. Biz sadece yanlış işleri eleştirmiyoruz,aynı zamanda çözüm de sunuyoruz. İşte size hazırladığımız fikir projesi:

“İZMİT’İN KUZEYE DOĞRU GENİŞLEMESİ

Kocaeli’de her geçen yıl hızla artan araç sayısı TÜİK verilerine göre Şubat 2022 sonu itibarı ile 446 367 araca ulaşmıştır. İzmit özelinde Anıtpark ve Santral kavşaklarında aşırı yoğunluk yaşanmakta, hemzemin yollar artık bu yükü karşılayamamaktadır. İzmit’in kuzeye doğru genişlemesi, yeni yapılan toplu konutlar Gazanfer Bilge Bulvarı’nın yükünü arttırmakta ve yeni çözümlere ihtiyaç duyulmaktadır. Hemzemin çözüm yerine bu iki kavşağı üstten aşan transit bir üst geçit artık zorunlu hale gelmiştir. Önerimizde 41 Burda AVM’nin yanından akan Kumla Deresi’nin üstündeki köprü doğuya doğru 2 şerit (yaklaşık 10 m) genişletilecek, aynı genişletme Büyükşehir Belediyesi’nin mülkiyetinde olan itfaiye alanında ve eski Carrefour’da da yapılarak devam edecektir. (Not: İstimlak çıkmaması için Carrefour’dan terk edilecek alan kadarı güneydeki yan yol itfaiye alanına doğru kaydırılıp terk/ihdas dengesi sağlanabilir) Aynı genişletme D100 Karayolu üzerindeki Adalet Köprüsü’nde de yapılıp Baro binasının sınırından ve Milli İrade Meydanı parselinin kenarından genişletme yapılıp Anıtpark’a ulaşılacaktır.

MİLLİ İRADE MEYDANI

Milli İrade Meydanı’nın kuzeyinden de 2 şeritlik bir terk yapılarak alanda önerdiğimiz yer altı otoparkına sorunsuz bir giriş-çıkış imkânı sağlanabilecektir. Yine Adalet Köprüsü’nden başlayarak gidiş-geliş yönünde 2×2 yani 4 şeritlik bir köprü hafif bir eğimle ( yaklaşık %2) kuzeydeki Santral Mevkii’ne ulaşılacaktır. Transit yollarla birlikte kenarlarda 2×2 şeritli tali yollarda eklendiğinde 30 m’lik mevcut köprü ve yollar 40m’ye genişlemiş ve toplamda 8 şeritli ulaşım aksı elde edilmiş olacaktır. Üst geçit Santral bölgesinde ortadaki kanal ve genişleme alanıyla birleşerek doğal zemine bağlanacaktır. Üniversite bölgesinden inen araçlar şimdiki gibi 2 şerit inerken aynı zamanda ilave 2 şeritle transit devam edecek ve herhangi bir sinyalizasyona yakalanmadan Adalet Köprüsü istikametine devam edecektir. Aynı durum karşı istikamet için de geçerli olacaktır. Hemzemin yollar yine aynı şekilde çalışacak, Anıtpark Adalet Köprüsü bölgesinde 2×2 olarak hizmet edecektir.

ALTERNATİF YOLLAR

Bu proje ile yolu daraltan ve defalarca ölümlü kazanın yaşandığı sağlık ocağı kaldırılıp önceki dönemde planladığımız şekliyle kısmen yol kısmen meydana dönüştürülecektir. Santral bölgesinden kuzeye çıkan hemzemin yol 1×1 olarak yaklaşık 200 m yukarıdan 2×1 lik köprülü yolla birleşecektir. Hemzemin iniş şimdiki gibi 2×1 şerit halinde İnönü caddesine bağlanacaktır. Transit geçişin en önemli faydalarından biri de yapımı planlanan Cedit Kentsel Dönüşüm projesine alternatif yol geliştirmesidir. ( Bu haliyle 1105 konutluk Cedit projesi tamamlandığında ilave gelecek en az 1500 araç hem Gazanfer Bilge Bulvarı’nı hem de İnönü Caddesi’ni tamamen kilitleyecektir)”

İŞTE ÖNERİLEN PROJE

Zekeriya Ozak Buyuksehiri israfci goruyor Zekeriya Ozak Buyuksehiri israfci goruyor 2 Zekeriya Ozak Buyuksehiri israfci goruyor 3 Zekeriya Ozak Buyuksehiri israfci goruyor 4 Zekeriya Ozak Buyuksehiri israfci goruyor 5