Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Maraş’tan belediyelere çağrı: Çadır, erzak, kefen istiyoruz

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde yaşayan depremzedeler belediyelerden köy bölgelerine acil yardım çağrısında bulundu. Yerel halktan edindiğimiz bilgiye göre bölgede çadır, kefen ve erzak ihtiyacı var.

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde yaşayan

6 Şubat’ta merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem, 10 ilde yaklaşık 13,5 milyon kişinin yaşadığı bölgeyi yıkıma uğrattı. Bölgede OHAL ilan edilmesinin ardından Kocaeli’den de birçok ekip yardım götürmek üzere enkaz alanına gitti. Deprem sonrası Kocaeli Büyüşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, depremzedeler için her ilde küçük bir belediye anlayışıyla çalışılacağını açıkladı. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ve ekipleri ise yardım dayanışması başlatarak bölgeye gitti. Bunların yanı sıra dört bir yandan gönüllü olarak deprem bölgesine giden vatandaşlar AFAD ile birlikte koordineli olarak çalışmaya başladı. Depremin dördüncü gününde Kahramanmaraş’ın Elbistan köy bölgesi Kullar/Ekinözü tarafında yaşayan yerel halktan edindiğimiz bilgiye göre yardımların çoğunluğu köylere ulaşmıyor.

KÖYLERDE ERZAK VE ÇADIR YOK

Köy ve ara mahallelerde yaşayan vatandaşlar acil olarak erzak, tüp ve çadır yardımı bekliyor. Depremzedeler cesetlerle aynı bölgede yaşam savaşı veriyor. Yeterli ceset torbası ve kefen olmadığı için vefat eden vatandaşlar battaniyelere sarılarak bölgede tutuluyor. Belediyelerden ve yardım derneklerinden çadır, erzak, ceset torbası ve kefen gibi ihtiyaçların köylere bir an önce ulaştırılması gerektiği yönünde yerel halktan acil yardım çağrısı yapıldı.