Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yangın Algılama Sistemleri ile İşletmenizi Koruyun!

Öncelikle sitemizde de görebileceğiniz gibi yangın algılama sistemlerinin ikiye ayrıldığını söylememiz mümkün fakat bu sistemleri farklı işlevleri olan bazı bileşenlerin entegre edilebilmesi de söz konusu olabiliyor. Bahsedeceğimiz bu sistemlerin çalışması yangın ve deprem gibi panik anlarında paniği önleyebilmek ve binayı planlı bir şekilde tahliye edebilmek için büyük önem taşımaktadır.

Öncelikle sitemizde de görebileceğiniz

Öncelikle sitemizde de görebileceğiniz gibi yangın algılama sistemlerinin ikiye ayrıldığını söylememiz mümkün fakat bu sistemleri farklı işlevleri olan bazı bileşenlerin entegre edilebilmesi de söz konusu olabiliyor. Bahsedeceğimiz bu sistemlerin çalışması yangın ve deprem gibi panik anlarında paniği önleyebilmek ve binayı planlı bir şekilde tahliye edebilmek için büyük önem taşımaktadır.

Yangın Algılama Sistemleri Nasıl Çalışmaktadır?

Sisar.com.tr Sitemizde 100 yıldan fazla geçmişi olan ve alanında gelişim göstermeye de devam edecek markaların yangın algılama sistemleri yangının oluşumu sırasında meydana gelen ısı ve alev gibi uyarıcıları erkenden algılayarak gereken ses ve ışık uyarısını vermeye başlamaktadır. Yani yangın alarm sistemi bir panelden oluşmaktadır ve bu panelin temel bileşenleri de algılayıcılar manuel uyarıcılar, santraller ve uyarıcılardır. İşte yangın algılama sistemleri yangının erken tespitini yaparak bu bileşenleri etkin hale getirmektedir.

Konvansiyonel Yangın Algılama Sistemi

Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki bir yangın alarm sisteminin kapasitesini belirleyen şey sahip olduğu bölge sayısıdır. Sitemizde de görebileceğiniz gibi konvansiyonel sistemlerde genel olarak bir bölgeye bağlanabilecek eleman sayısı 20′ dir. Bu anlamda yangın alarm sistemi seçerken yapılan en büyük yanlışlardan bir bulunan dedektör sayısını 20′ ye bölerek nasıl olsa bir bölgeye 20 tane dedektör bağlayabilirim mantığı ile hareket etmektir.

Sitemizi incelerken göreceğiniz gibi bu yangın alarm sistemi alınırken ilk önce alınacak yerin mimari yapısı düşünülmelidir. ,Ayrıca konvansiyonel sistemlerde algılama sisteminin üzerinde bulunan dedektörlerden hangisinin sinyal verdiğini anlamak mümkün değildir. Yalnızca o elemanın ait olduğu bölge numarası ve ad görüntülenebilir.

Adresli Yangın Algılama Sistemleri

Adresli yangın algılama sistemlerini konvansiyonel sistemlerden ayıran şey bölge hatlarının olmamasıdır. Bu sistemde dedektörler çevirim hatlarına bağlanmaktadır. Adresli yangın algılama sisteminde panelden bir kablo çıkarak sırası ile bütün bileşenleri dolaşır.

Ayrıca bu sistemde bir çevirimin kapasitesi kullanılan toplam algılama eleman sayısından fazla ise kablo adresli yangın algılama sistemleri geri döner. Bu durumun tam tersinden ise kablo ikinci bir çevirim hattına geçmek için panele geri dönmektedir. Burada sisteme bağlanabilecek elaman sayısı çevirimin kapasitesi ile orantılı olmalıdır.

Genel olarak adresli yangın algılama sistemlerinin bir çevirimin kapasitesi 120 eleman algılama kapasitesinde olabilmektedir. Bu sistemde elemanlar sürekli kendi aralarında konuşarak anlık bilgi aktarımı sağlamakta ve böylelikle istenmeyen bir durum anında haber verilmektedir. Herhangi bir uyarı anında nereden uyarı geldiği ekranda ismi ve numarası ile birlikte gözükmekte ve bu da yangının yerini tespit etmekte kolaylık sağlamaktadır.

Yangın Algılama Sistemleri Seçimi Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Yangın alarm sistemleri insanlar için hayati önem taşımaktadır. Bu nedenle sitemizde de görebileceğiniz bu işi çok eski zamanlardan beri yapan artık bu sistemler üzerinde gerçekten uzmanlık kazanmış sayılı firma bulunmaktadır. Dikkat edilmesi gereken en önemli şey de artık bu konuda kaliteli iş yaptığını ispatlamış ve gerçekten bu konuda uzmanlık gösteren firmaları tercih ederek yangın alarm sistemlerini bu firmalardan tedarik etmek olmalıdır.

Yangın algılama sistemleri (Fireclass) proje teklifleriyle ilgili bizlerle iletişime geçebilirsiniz!

www.sisar.com.tr