Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

KOÜ yemek bursu başvuruları için son tarih 22 Ekim!

Kocaeli Üniversitesi’nden önceki gün yemek bursu başvuruları ile bir açıklama yayınlandı. Söz konusu açıklamada yemek bursu başvuruları için son başvuru tarihinin 22 Ekim olduğu duyuruldu.

Kocaeli Üniversitesi'nden önceki gün

CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Yıldızlı partisinin danışma kurulu toplantılarına başlama kararı aldıklarını duyurdu. Yıldızlı kurulların 2 ay içerisinde tamamlanacağını ifade etti.Kocaeli Üniversitesi kaliteli bir restoran sınıfında hizmet veren yemekhanesindeki ücretlere 3 yıldır zam yapmıyordu. Artan maliyetler sonrasında tek kişilik bir yemek 18.5 TL’ye yükseldi. Artan rakamlar karşısında üniversite yönetimi yemekhane ücretlerini 3 TL’den 4 TL’ye yükseltti. Kocaeli Üniversitesi yemekhanesi ücretlerine yapılan zam sonrasında Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü yemek başına 14.5 TL ödemeyi göze aldı. Öğrencilere ise yalnızca 4 TL’lik bir kısım kaldı. Hatırlanacağı üzere 3 sene 2.5 TL olan yemekhane ücreti 3 TL’ye yükseltilmişti.

İHTİYAÇ SAHİBİ ÖĞRENCİLERE YEMEK BURSU

Kocaeli Üniversitesi’nin 1.000’den fazla öğrenciye yemek bursu sağladığı, ihtiyaç sahibi öğrenciler her yıl rektörlüğe başvurarak bu burstan yararlanabildiği öğrenildi. Kocaeli Üniversitesi’nden önceki gün yemek bursu başvuruları ile bir açıklama yayınlandı. Söz konusu açıklamada yemek bursu başvuruları için son başvuru tarihinin 22 Ekim olduğu duyuruldu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Yemek bursu başvuruları üniversitemiz https://yemekbursubasvuru.kocaeli.edu.tr adresi üzerinden 20 Eylül 2021 – 22 Ekim 2021 tarihleri arasında kabul edilecektir.

SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI’NA BAŞVURULACAK

Değerlendirme sistem üzerinden yapılacak ve yemek bursu almaya hak kazanan öğrencilerin listesi üniversitemiz web sayfası ve ÖBS üzerinden duyurulacaktır. Sonuçların duyurulduğu tarihten itibaren olmak üzere; asil listede adı geçenler duyuru tarihinden itibaren 26 Kasım 2021 Cuma Saat:17:30’a kadar Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Akıllı Kart Birimine başvuracaklar, başvurusu tamamlandığı tarihten itibaren yemek bursundan yararlanacaklardır. Asil listede yer alıp işlemlerini yaptırmayan öğrenciler yerine yedek liste yayınlanacak ve adı geçenler duyuru tarihinden itibaren 31 Aralık 2021 Cuma Saat:17:30’a kadar Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Akıllı Kart Birimine başvuracaklar, başvurusu tamamlandığı tarihten itibaren yemek bursundan yararlanacaklardır.”