Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bu nasıl tasarruf?

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin AKP’li başkanı Tahir Büyükakın, göreve geldikten sonra tasarruf tedbirleri kapsamında AKP’li eski başkan İbrahim Karaosmanoğlu’nun lüks cipini satmıştı. Büyükakın’ın belediyeye ait Mercedes marka minibüse 250 bin lira ekstra masraf ederek VIP tasarım yaptırdığı ortaya çıktı. CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir, “Maalesef zihniyet değişmiyor. Sadece sevdikleri markalar değişiyor” dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin AKP’li

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın tasarruf tedbirleri kapsamında eski başkan İbrahim Karaosmanoğlu’nun Audi marka Q7 model lüks cipini satışa çıkarmıştı. 2017 model cip 629 bin liraya satıldı. Tasarruf tedbirleri sıkça kamuoyuna duyurulan Büyükakın’ın kendi kullanımı için belediyeye ait Mercedes marka minibüse 250 bin lira ekstra masraf ederek VIP tasarım yaptırdığı ortaya çıktı. Piyasa değeri 130 bin lira olan Mercedes minibüs bu işlem sonrasında yaklaşık 400 bin liralık bir değere sahip oldu. Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Kocaeli Büyükşehir Belediye Grup Başkanvekili Engin Taşdemir VIP uygulamayı eleştirdi.

MEVCUT ARAÇ                                    SATILAN ARAÇ                             

LUKS TASARIM YAPILAN ARAC     ESKY ARAC

ZİHNİYET DEĞİŞMİYOR
Engin Taşdemir şöyle konuştu; “Başkan ‘tasarruf yapıyorum, yapacağım’ diyor ancak uygulamalar bunun tam aksini gösteriyor. Madem 400 bin liralık bir araca binilecekti bir önceki dönemden kalan cip neden satıldı? 250 bin liraya VIP tasarım yaptırmak tam anlamıyla savurganlıktır. Bu nasıl tasarruf? Kişiler değişiyor ancak maalesef zihniyet değişmiyor. Başkanların sevdikleri, tercih ettikleri markalar değişiyor ancak lüks tutkuları hiç değişmiyor.” Bilindiği gibi Tahir Büyükakın başkan seçildikten sonra Türkiye’nin en borçlu belediyesinde tasarruf tedbirlerine başlamış, 50 kiralık aracı iade etmişti.

İÇ TASARIM YAPILMIŞ HALİ

YENY ARAC YC TASARIM

KENT KONUT’UN İHALE İLANI

YHALE GORSELY

ENGİN TAŞDEMİR                  TAHİR BÜYÜKAKIN

Engin TaYdemir     Tahirr BuyukakYn cay