Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Büyükşehir’de herkes Belde A.Ş.’ye kuruldu!

Belde A.Ş. işçisine yapılan yaklaşık yüzde 60’lık zam diğer şirket çalışanlarını huzursuz etti. İSAŞ çalışanları ilk 6 ay için yüzde 8 oranında zam aldıkları için tepki göstermeye başladı.

Belde A.Ş. işçisine yapılan

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraki Belde A.Ş.’de 5 bin 700 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi bugün imzalandı. İşçilere yüzde 60 zam yapıldı. Hak İş Konfederasyonu’na bağlı Hizmet İş Sendikası imzalanan sözleşme sonrasında belediyede diğer şirketlerde imzalanan sözleşmeler gündeme gelmeye başladı. Yuvacık Barajı’nı işleyen İSAŞ firmasına ait çalışanlar 2019 yılının sonunda 2.5 yıllık sözleşme imzalamıştı. Sözleşme ilk 6 ay yüzde 8 zam öngörüyordu. İşçiler bu zam oranını gündeme getirerek tepki göstermeye başladı.

HAKEM HEYETİNDEN YÜZDE 27 GELDİ

Ancak işin aslı yüzde 8 çok da doğru bir rakam değildi. Konuyla ilgili detayları TES İş Sendikası Şube Başkanı İrfan Kabaloğlu anlattı. Kabaloğlu şöyle konuştu: “Büyükşehir Belediyesi Belde A.Ş. çalışanlarının büyük bölümü asgari ücret alıyordu. Keşke daha çok verseler. Bizim yıl sonunda imzalayacağımız sözleşmeye katkısı olacaktır. Bizimle yetkili sendika davası sürüyor. İşkolu tespiti devam ediyor. Bu sebeple masaya bile oturmadılar. Yüksek Hakem Heyeti’nden geldi bizim sözleşmemiz. İşverene toplam maliyeti de yüzde 27 oldu. İlk 6 ay yüzde 8 idi ancak genel maliyet yüzde 27 oldu. İşler bu sözleşme il yüzde 27 zam aldı. Tabi yaşam şartları değişiyor. İlerleyen dönemde sözleşmemiz çok daha iyi şartlarda imzalanacaktır.”

Büyükşehir’de sözleşme tamam!