Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Çelik Halat’tan dev yatırım!

Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde üretim
ugur

Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde üretim yapan Çelik Halat kapasite artışına gidiyor. Yıllık üretimini 22 bin 890 tona çıkaracak olan Çelik Halat ve Tel Sanayi bu yatırım için 262 milyon 100 bin lira harcayacak. Söz konusu yatırım için yatırım teşviki almak isteyen firma bir süre önce gerekli başvurularını gerçekleştirmişti. Firmanın yatırımıyla ilgili süreç tamamlandı.

50 YENİ İSTİHDAM

Çelik Halat ve Tel Sanayi, 2023 Haziran Yatırım Teşvik listesinde yer aldı. Bugün Resmi Gazete’de açıklanan yatırım teşviklerine göre firmaya yatırımı karşılığında KDV istisnası, 2 yıl sigorta primi işveren hissesi ödemesi, yüzde 50 vergi indirimi, Gümrük Vergisi Muafiyeti sağlanacak. Firma da bu yatırımı ile 50 yeni istihdam gerçekleştirecek.

GEÇTİĞİMİZ YIL SATILMIŞTI

Hatırlanacağı üzere Doğan Holding’in sahibi olduğu 60 yıllık köklü firmalardan olan Kartepe’de kurulu bulunan Çelik Halat Tel Sanayi A.Ş.’yi Artaş Grubu satın almıştı. Satış 27 milyon Euro karşılığında gerçekleşmişti. Geçtiğimiz yıl satılan şirketin yüzde 30’u ise borsada işlem görüyor.