Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Enpay işçisine 1.820 TL zam!

Türk Metal Sendikası ile Enpay arasında devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmeleri tamamlandı. Enpay işçisine 1.820 TL zam yapıldı.

Türk Metal Sendikası ile

Türk Metal Sendikanın örgütlü olduğu Enpay’daki toplu iş sözleşmesi görüşmeleri tamamlandı. Kasım ayından beri devam eden ve yaklaşık 700 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde imzalar atıldı. Türk Metal Şube Başkanı Yakup Yıldız, “1.885 TL zam talebiyle oturduğumuz masadan 1.820 TL zam alarak kalktık” dedi.

ENPAY İŞÇİSİ KAZANDI

Türk Metal Sendikasından yapılan açıklamada Enpay ile imzalanan toplu iş sözleşmesiyle ilgili şu ifadelere yer verildi: “Sendikamız Türk Metal Kocaeli Şubesi ile Enpay End.Paz.Yatırım A.Ş arasında yürütülen toplu iş sözleşmenin anlaşma ile sonuçlanması üzerine işyerinde toplu iş sözleşmeden doğan kazanımları üyelerimizle paylaştık. Hep birlikte yoğun, yorucu bir toplu iş sözleşme sürecini daha geride bıraktık. İki yıl süre ile altışar aylık dilimler halinde MESS Grup işyerleri ile birlikte oluşturmuş olduğumuz toplu sözleşme görüşmelerinin İlk oturumunu 17 Kasım 2021 tarihinde gerçekleştirdik.

5 OTURUMDA TAMAMLANDI

O tarihten bu yana, 4 oturum da bir araya geldik. Ancak bu oturumlardan, nihai bir sonuç alamadık. Dolayısı ile toplu iş sözleşmesi süreci uyuşmazlık ile kesilmiş resmi arabulucu süreci başlatılmıştı. Yaşanan bu sürecin devamında Enpay işvereninin daveti üzerine Çarşamba günü işyerinizde yapılan 5. oturum sonucunda anlaşmaya vardık. Öncelikle Toplu iş sözleşme görüşmelerinin başından imza aşamasına kadar Enpay işvereni Murat YÜREKTEN ve işverenini temsilen görüşmelere katılan heyete masa başında onurlu bir uzlaşı için gösterdikleri çabalardan dolayı teşekkür ediyoruz.

SOSYAL HAKLAR DA ARTTI

2 Yıl süre ile altışar aylık dilimler halinde imza altına alınan sözleşmenin genel hatlarına göre, Sözleşmenin Birinci 6 ayında herkesin saat ücretine % 10, bunun üzerine, 3 lira 70 kuruş seyyanen zam alınmıştır. Hepinizin bildiği gibi, biz ilk 6 ay için saat ücretlerine % 29.57 oranında zam talep etmiştik, işverenimizle yapılan müzakereler sonucunda talebimiz %28,27 oranında bir artış sağladık. Bir başka ifade ile 1.885 TL zam talebiyle oturduğumuz masadan 1.820 TL zam alarak kalktık. Toplu sözleşmemizin İkinci 6 ayında ise herkesin saat ücretine %30 oranında zam alınmıştır. Enflasyon bu oranın üzerinde gerçekleşirse, gerçekleşen enflasyon oranında zam alınacaktır. Enflasyon % 30’un altında çıkarsa, %30 zam uygulanacaktır.

YÜZDE 66,32 ZAM

Asgari ücretin yıllık %39 zam aldığı bir dönemde sendikamız Enpay çalışanlarına yıllık %66,32 Oranın da zam almıştır. Bu oranın rakamsal karşılığı ise yıllık brüt 4.200 TL’dir. Sosyal Yardımlarda ise; Sosyal yardımların birinci yılı için Ortalama da % 46 oranın da artış sağlanmıştır. Kurban bayramı yardımı taleplerimiz doğrultusunda, sözleşmenin birinci yılı için % 90 oranında artış sağlanmıştır. Bu artışlara göre “Üçlü Pakette” yer alan Yakacak Yardımı, Bayram Harçlığı Ve yıllık izin yardımlarında %58 oranında artış sağlanarak 3.725 TL’den 5.885 TL’ye getirilmiştir.

ERZAK ÇEKİ VERİLECEK

Ayrıca, Son olarak her yıl ramazan ayında verilmek üzere tüm üyelerimize Net 425 TL Erzak çeki alınmış olup
Toplu Sözleşmeden doğan tüm kazanımlar işyeri temsilciliğimizde ilan edilecektir. Sendikamızca yapılan Toplu İş Sözleşmesi sonuçlarından da anlaşılacağı gibi, Türk Metal Sendikası, üyeleri için en iyi sözleşmeleri imzalayan sendikadır. Bunu bir kez daha kanıtladık. Toplu iş sözleşme taslağımızın Saat ücretlerinde % 96’tısını
Sosyal yardımlarda %94’ünü alarak Yine büyük tarihi bir başarı elde ettik.

GENEL BAŞKANA TEŞEKKÜR

Bu başarı hiç kuşkusuz, 130 bin dolayında metal işçisini ilgilendiren grup sözleşmelerini büyük kazanımlarla sonuçlandıran ve Enpay A.Ş. işyeri sözleşmemizde de referans olmasını sağlayan Genel Başkanımız Pevrul KAVLAK’A aittir. Bu başarı yalnızca bizim değil, bize inanan, güvenen, her koşulda bize destek olan, güç veren siz değerli üyelerimizin başarısıdır. Bu alandan, desteklerini bizden esirgemeyen varlıklarıyla bize güç veren tüm üyelerimize teşekkür ediyor, toplu sözleşmeden elde edilen tüm kazanımlar, Fedakârca çalışan, üreten özellikle pandemi sürecinde Canı pahasına, ölümüne çalışan emekçilere, annesinin ak sütü gibi helaldir. Çoluk çocuğunuzla, ailenizle huzur içinde harcamanızı diliyorum. Hepinizi saygılarımla selamlıyorum.”