Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Gram altın rekor üstüne rekor kırıyor!

Merkez Bankası’nın yeni yıl itibarıyla faizleri sabit tutmasının ardından mevduat faizleri yataya yakın seyretmeye başladı. Bankalarda mevduat faizleri enflasyonun altında getiri sağlarken, yatırımcılar alternatiflere yönelmeye başladı. Yatırımcıların seçime kadar gözdesi altın…

Merkez Bankası’nın yeni yıl

Geçtiğimiz yılın sonlarına doğru sert düşüş gösteren borsada rüzgar tersine döndü. Özellikle halka arzların etkisiyle birlikte borsada yatırımcı sayısında dikkat çeken yükselişler görülmeye başlandı. Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) verilerine göre 27 Şubat 2024 itibarıyla pay senedi yatırımcı sayısı yeniden 8 milyonu aşarken, toplam bakiyeli yatırımcı sayısı da 11 milyon 145 bin 352 oldu.

GRAM ALTINDA REKORUN NEDENİ BELLİ OLDU!

Gram altındaki yükselişin bir sebebi altına olan talebin artarak sürmesi ve diğer sebebi ise döviz kurunun hafif yükselmesi olarak gösteriliyor. Seçim öncesinde risk almak istemeyenler altını güvenli bir liman olarak gören yatırımcıların bir süre daha altın talebi artabilir.

GRAM ALTIN İÇİN 2100 TL HEDEFİ

Seçime kadar altın alma eğilimi devam edebileceğinden, bu süre içerisinde döviz kurunda ve ons altın fiyatında bir gevşeme olmazsa 2100 lira seviyelerine doğru yükselişine devam edebilir.