Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’deki 3 fabrikada grev kararı!

MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde sonuç alınamamasının ardından üç fabrikada daha grev kararı alındı. Kararlar fabrikalara asıldı.

MESS Grup Toplu İş

MESS Grup ile Türk Metal, Birleşik Metal-İş ve Öz Çelik-İş sendikaları arasındaki Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinden sonuç alınamamasının ardından üç fabrikada daha grev kararı aldı. 60 günlük yasal grev sürecinin başlaması ile birlikte fabrikalarda grev uygulama tarihlerini duyuran Birleşik Metal-İş, Cengiz Makine, Arpek Alüminyum ve Stow fabrikalarına grev kararını astı. Fabrikalar 18 Ocak’ta greve çıkıyor.

18 OCAK’TA BAŞLAYACAK

Geçtiğimiz hafta Sarkuysan ve Kroman Çelik’te 14 Ocak’ta greve çıkacağını açıklayan Birleşik metal-İş önceki gün yapılan son oturumdan sonra 18 Ocak’ta 3 fabrikada daha greve çıkacağını duyurdu. Gebze 1 No’lu Şube’nin örgütlü olduğu ve 700 işçinin çalıştığı Cengiz Makine, Gebze 2 No’lu Şube’nin örgütlü olduğu ve 120 işçinin çalıştığı Arpek Alüminyum, Kocaeli Şube’nin örgütlü olduğu ve 150 işçinin çalıştığı Stow İzmit fabrikasında 18 Ocak’ta greve çıkılacak.

KAYNAK: Evrensel