Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Taşçı’dan servisçilere kooperatif çağrısı!

Kocaeli Servis Araçları Odası, Derince 60 Evler’de bir araya gelerek istişare toplantısı yaptı. Toplantıda konuşan oda başkanı Ahmet Taşçı, üyelere kooperatif kurma çağrısında bulundu.

Kocaeli Servis Araçları Odası,

Haftalık ilçe istişare toplantıları programına geçtiğimiz hafta İzmit Gölkay Park’ ta start veren Kocaeli Servis Araçları Odası, dün sabah saatlerinde Derince’deki üyeleriyle bir araya geldi. 2001 senesinde kurulan ve 4 bin 200 üyesi bulunan odanın başkanı Ahmet Taşçı, ilerleyen zamanlarda tüm ilçeleri ziyaret ederek üyelerin sorun ve sıkıntılarını dinlemeye devam edeceklerini belirtti. Kahvaltı ikramının ardından başlayan istişare toplantısına yönetim kurulu üyelerinden Osman Akbal, Ahmet Yıldırım Acar, Turgay Tavcı ve çok sayıda oda üyesi katıldı. Oda, bir sonraki istişare toplantısını Gölcük’ te gerçekleştirecek.

AHMET TAŞÇI

TAYCI

ÖYLE BİR ŞEY YOK

Kahvaltının ardından toplantıya geçildi ve başkan Ahmet Taşçı, üyelere odanın faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Taşçı şunları kaydetti: “Size şunu diyebilirm ki geçtiğimiz senelerden çok daha iyi yerlere geldik. Bu toplantılarda fayda var. Fikir fikirden üstündür. Bazı konularda kulağıma geliyor duyuyorum. Dışarıda çok dedikodular dolaşıyor. Şimdi burada sizleri dinlemek için toplanmış bulunuyoruz.” Soru cevap kısmında üyelerin sorularını cevaplayan Taşçı, ‘öğrenci servis araçları ve fabrika servis araçları ayrılacak mı’ şeklindeki soruya, “Böyle bir şeyin Türkiye’de olacağını zannetmiyorum. Ankara’nın buradan haberi yok. Avrupa’da böyle bir uygulama yapılıyor ancak böyle bir şey olmaz. Biz takip ediyoruz. Öyle bir şey yok” cevabını verdi.

SERVYS

KANUNEN HAKKIMIZ

Toplantıda korsan plakalarla ilgili gelişmelere de değinen Taşçı, “Eskiden her ilçenin kendi denetimi vardı. Sağolsun Emniyet Müdürlüğü bunu teke indirdi. Her yere bakılıyor. Şimdi denetimler arttı. Bunun için baya yol kat etttik. Gözle görülür bir azalma var. Daha etkin olmak için tüm üyelerimize mesaj attık. Kocaeli’nde 13 tane ilçe var. Bazı üyeler diyor ki buraya gelmediniz. E-5’te korsan kalmamış. İç yollarda iş yapıyorlar. Birlikte çalışırsak daha fazla başarı kat edeceğiz demiş. Eskiden 155 i arıyorduk takip etmiyorlardı. Şimdi öyle değil, eğer polis ilgilenmezse aradığınız saati not edin, bu kanunen bizim hakkımız” dedi.

KONTROLÜMÜZDE

Eskiye göre durumlarının daha iyi olduğunu vurgulayan Taşçı, “Eskiden bizi kaale almıyorlardı. Fakat artık öyle değil. İstanbul’dakiler her gün eylem yapıyorlar. Eğer bu plakalarımız olmasaydı hepimiz korsan olacaktık. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve eski Vali’miz Münir Karaloğlu’na teşekkür ediyorum. Onların sayesinde kim olduğumuz ortaya çıktı. Biz plakalarımızı aldık. Şimdi korsan plakaları denetliyoruz. Bakın Efe Tur’un plakası korsan, plakası iptal edilecek. Bunları takip ettiğimiz için bilebiliryoruz. 8 binlik plakalar da takibimizdedir. 8000, 9000’lik plakaların toplamda kayıtlı olanları 450 tane, bu konuda da her şey kontrolümüzde” ifadelerini kullandı.

BYRLYKTE

KOOPERATİF OLALIM

Öte yandan başkan Taşçı odanın kooperatif olmasının kendileri için önemli olacağını belirtti. Taşçı, “Gelin kooparetif kuralım. Bir araya geldik. Plakamız çıktı. Okul servisleri fabrika servislerinin fiyatını geçti. Gelin, birlik beraberlik kuralım. Kooparetif olursak başarırız bu işi. Derince’de 3 senedir uğraşıyorum. Biz sizin her zaman yanındayız. Artık eskisi gibi değil, birbirimize destek olacağız, köstek değil” şeklinde konuştu.