Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yüzde 40 zam istiyorlar!

Kocaeli ve çevre illerin elektrik dağıtım işini üstlenen Sedaş’ta toplu iş sözleşmesi görüşmeleri başlıyor. TES-İŞ Sendikası işçiler adına yüzde 40 zam talebiyle masaya oturacak.

Kocaeli ve çevre illerin

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş, Darıca Belediyesi'nde Ak Parti torpiliyle işe alınan isimleri tek tek açıkladı.TES-İŞ Sendikası Adapazarı Şube Başkanı İrfan Kabaloğlu, Türk-İş Bölge Temsilcisi Yakup Yıldız’la birlikte bugün Sekapark Maide Restoran’da bir basın toplantısı düzenleyerek Sedaş’ın toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin başladığını duyurdu. Kabaloğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Sedaş’ta geçtiğimiz dönemde 2 toplu iş sözleşmesi imzalamıştık. Şu anda 3. sözleşme sürecindeyiz. Çalışanların ücretleri maalesef iyi değil. Sadece Sedaş’ta değil, bütün elektrik dağıtımı şirketlerinde durum bu. Bu sorunları dile getirmek için bugün basın toplantısı düzenledik.

TÜRKİYE’DE 21 DAĞITIM ŞİRKETİ VAR

SEDAŞ ilk özelleşen yerlerden biri Kayseri ve civarı elektrik dağıtımdan sonra tabi. Kayseri’den sonra toplu iş sözleşmeleri 21 Dağıtım Şirketi içinde en anlamlısı. Mesela hafta içi 45 saati dolduruyoruz. Cumartesi mesaisini % 100 alıyor, mesela ferdi kaza sigortası mesela tamamlayıcı çalışana sağlık sigortası bunlar sektörün hiçbirinde yok. SEDAŞ’ ta var. Bunlar ücretler açısından diğer dağıtımlara göre iyi gibi gözükse de artan ekonomik koşullar yapılan işin tehlikesi niteliğine göre karşılık bulmuş değil.

İNSANCA YAŞAMAK İÇİN

Bu ücretler insanca geçinebilme koşullarında değil. Bu ücretleri alan arkadaşlarımız iş kazalarına maruz kalıyorlar. Bu arkadaşlarımız her türlü hava koşullarında hizmet etme zorluğu olan arkadaşlarımız. Bu arkadaşlarımız trafik tehlikesi, köpek saldırıları, vatandaşın hakaretlerine ve fiili saldırılarına maruz kalan arkadaşlarımız. Bunların hakkı kolay ödenmez. Covit-19 salgınında her türlü zorluğa rağmen kentleri elektriksiz bırakmadılar. Şimdi sözleşme zamanı işçinin konuşma zamanı, pazarlık zamanı bunu en sıkı şekilde sürdüreceğiz.

15 ŞUBAT’TA BAŞLIYOR

İlk oturumu 15 Şubat’ ta başlayacak olan 01.01.2022 tarihinden itibaren geçerli olan 2 yıllık olarak teklif ettiğimiz 7. Dönem Toplu İş Sözleşmemizde, ücretlerde ilk altı aya %40, sosyal haklarda %40, diğer altı aylarda enflasyon + 4 puan artış, idari ve teknik maddelerde iyileştirmeler talep ediyoruz. Çalışanlarımızın beklentilerinin yüksek olduğu bu dönemde, işverenimizin yaşanan ekonomik zorluklar karşısında çalışanlarını memnun edecek toplu iş sözleşmesini masada sendikamız ile birlikte bağıtlanmasını istiyoruz. Aslında kazandırdıklarımızdan bizde payımızı istiyoruz.”