Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP’liler İzmit’te çoğunluğu sağladı! Ensar Vakfı protokolü iptal ediliyor!

İzmit’te yönetimin çoğunluğu elde ettiği yeni dönemin ilk meclis toplantısı 20 Nisan Cumartesi günü gerçekleştirilecek ve gündemin en önemli maddelerinden biri, Ensar Vakfı ile yapılan protokolün iptal edilmesi olacak.

İzmit'te yönetimin çoğunluğu elde

ugurCHP İzmit Belediyesi’ni 2019 yılında Fatma Kaplan Hürriyet ile kazandı. Ancak CHP mecliste çoğunluğu sağlayamadı. Bu sebeple 5 yıl boyunca belediye yönetimi istediği pek çok şeyi yapamadı. Ensar Vakfı ile bir önceki Ak Partili başkan Nevzat Doğan döneminde yapılan protokol iptal edilememişti. Bu sebeple bir süre Ensar Vakfı’na tahsis edilen bina sorun oldu. Ensar Vakfı tartışmalar sonrasında İzmit Belediyesi’ne ait binayı boşalttı.

BÜYÜKAKIN SAHİP ÇIKMIŞTI

Hatırlanacağı üzere Ak Partili Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın tartışmalar sonrasında Ensar Vakfı’na sahip çıkmış ve Pembe Köşk binasını bu vakfa tahsis etmişti. Bu hamle, kamuoyunda ve siyasi arenada büyük yankı uyandırdı, çeşitli tartışmalara neden oldu. 31 Mart 2024 seçimlerinde CHP, İzmit’te önemli bir zafer elde etti. Hem İzmit Belediye Başkanlığı’nı hem de meclis çoğunluğunu kazanarak, beş yıllık bir bekleyişin ardından yönetimde tam anlamıyla söz sahibi oldu.

İZMİT’E YENİ BİR YÖN…

Bu başarı, CHP’nin politikalarını meclisten geçirme ve İzmit’e yeni bir yön çizme konusunda önemli bir fırsat sunuyor. Yeni dönemin ilk meclis toplantısı 20 Nisan Cumartesi günü gerçekleştirilecek ve gündemin en önemli maddelerinden biri, Ensar Vakfı ile yapılan protokolün iptal edilmesi olacak. İzmit Belediyesi’nin CHP yönetimi altında, bu protokolü iptal etme kararlılığı, yerel yönetimdeki değişimin ve siyasi iradenin bir göstergesi olarak değerlendiriliyor. Söz konusu maddenin CHP Grubu’nun oy çokluğu ile kabul edilmesi bekleniyor.