Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Halkevi binası 19 Mayıs’a yetişsin diye mi işçilerin canıyla oynuyorlar?

Restorasyon çalışmalarının devam ettiği tarihi Halkevi Binası’nın 19 Mayıs’ta açılması planlanıyor. Çalışmaların bu tarihe yetiştirebilmesi için hummalı bir çalışma yapılıyor. Ancak işçilerin hiçbir güvenlik önlemi olmadan böylesi tehlikeli bir inşaatta çalışmaları, her türlü kazaya davetiye çıkarıyor!

Restorasyon çalışmalarının devam ettiği

İzmit’in simge mekanlarından biri olan olan Halkevi binasında, sancılı ihale süreçlerinin ardından geçtiğimiz yıl restorasyon çalışması başlatılmıştı. Gençlik merkezine dönüştürecek olan tarihi binada çalışmalar hummalı bir şekilde devam ediyor. Çalışmalar ile ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, halkevi binasının 19 Mayıs’ta açılmasının planlandığını belirtti. Vali Yavuz, “Halkevi Binası olarak inşa edilen ve farklı hizmetler için kullanılan binanın restorasyon çalışmaları hızla devam ediyor. Gençlik Merkezi olarak hizmet verecek binamızı 19 Mayıs’ta açmayı planlıyoruz” dedi.

WhatsApp Image 2024 02 23 at 11.54.06ÖLÜME DAVETİYE

Vali Yavuz, kentimizdeki  çalışmaları yakından takip eden, deyim yerindeyse kentine hakim bir Vali… Ancak bu inşaatta çalışan işçilerin çalışma koşullarıyla ilgili bilgi sahibi mi? İnşaatta çalışan işçilerin hiçbiri baret dahi takmıyor. Belirli bir yüksekliğin üzerinde iş yapmalarına karşın en ufak bir koruma halatı ve benzeri koruyucu aksesuarlar üzerlerinde bulunmuyor. Fotoğraflardan da görüleceği üzere işçiler sıradan bir yerde çalışırmışçasına güvenliksiz şekilde işlerini yapıyorlar. En güvenli inşaat alanında dahi baret takmak zorunludur. Oysa bu işler baretleri olmadığı gibi yerden bir hayli yüksekte iş yapmalarına karşın kendilerini koruyacak herhangi bir aksesuara da sahip değiller.  Önlem almak için illa ölümlerin mi olması gerekiyor?

WhatsApp Image 2024 02 23 at 11.54.14