Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli su kesintisi ne kadar sürecek? Sular kesilecek mi?

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraki İSU’dan bu gece başlayacak olan Kocaeli su kesintisi ile ilgili açıklama yapıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraki

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraki İSU’dan bu gece başlayacak olan su kesintisi ile ilgili açıklama yapıldı. Tek tek merak edilen bütün konuların cevaplandığı açıklamada Kocaeli su kesintisi ile ilgili ayrıntılara yer verdi. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: Hatırlanacağı üzere, TCDD Genel Müdürlüğü’nün Hereke bölgesinde yapacağı çalışmalar nedeni ile Kocaeli ilini kapsayacak ve 28 Aralık Pazartesi saat 23:00 itibariyle başlaması planlanan genel hakkında 23 Aralık Çarşamba günü yapılan basın toplantısı ile kamuoyu bilgilendirilmiştir. Bu açıklamanın üzerine toplumda farklı değerlendirmeler ve yanlış anlaşılmalara sebebiyet verebilecek yorumlar yapıldığı için konuyla ilgili daha detaylı bilgi verme ihtiyacı doğmuştur.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraki İSU’dan bu gece başlayacak olan Kocaeli su kesintisi ile ilgili açıklama yapıldı.Kocaeli su kesintisi neden yapılıyor, hangi tarihlerde olacak?

Yapılacak çalışmaların öncelikli amacı, TCDD tarafından hayata geçirilmesi planlanan 3. ve 4. tren hatlarıdır. Çalışmaların tamamı 28 Aralık 2020 Pazartesi saat 23:00 itibariyle başlayıp, 30 Aralık 2020 Çarşamba saat 23:00’de tamamlanacaktır.

Kocaeli su kesintisi ne kadar sürecek?

Basın toplantısında belirtilen 48 saatlik su kesinti süresi, suyun en son ulaşacağı Gebze İlçesi Tavşanlı Mahallesi baz alınarak açıklanmıştır. Şehrin su temininin doğudan batıya doğru sağlanması nedeni ile her ilçede farklı saatlerde su teminine başlanacaktır.

Kocaelide su kesintisinden etkilenmeyecek yerler 1Hangi çalışmalar yapılacak?

TCDD’nin yapacağı çalışmalar sırasında aşağıdaki listede yer alan işlerde yapılacaktır: Yuvacık İçme Suyu Arıtma Tesisi 18.000 m3 yeni su deposu devreye alma Tavşancıl Beldesi 24.000 m3 yeni su deposu bağlantısı Gebze İlçesi 1200 mm çaplı CTP isale hattının çelik hatta çevrilmesi Darıca İlçesi 15.000 m3 yeni depo branşman bağlantısı Ana isale hatları ve şebekeler üzerinde 57 farklı bölgede vana bakım ve arıza tamirat çalışmaları.

Neden Yuvacık Barajı’ndan kesiliyor?

Yaz aylarında su temininde sıkıntı yaşanmaması adına Yuvacık Arıtma Tesisi alanı içerisinde yapılan 18.000 m3 kapasiteli yeni deponun inşası gerekmektedir. Bu çalışma da tamamlanacaktır.

Kocaelide su kesintisinden etkilenmeyecek yerler 2Kocaeli su kesilmeyecek yerler nereler?

Şehrimizi besleyen yerel kaynaklar kesinti süresince devrede tutulacaktır. Yerel kaynaklardan beslenen aşağıdaki ilçe/mahallerde herhangi bir su kesintisi olması beklenmemektedir.

Kocaeli’de su kesintisi neden bu kadar uzun sürüyor?

Ana isale hattı bir bütün halinde çalıştığı ve boru hattını boşaltma/doldurma süreleri uzun olduğu için (yaklaşık 22 saat) duruş çalışmalarının sadece geceleri kısa süreli su kesintileri ile yapılması mümkün değildir. Boru hatlarının emniyetli bir şekilde boşaltılıp doldurulması gerekmektedir. Teknik kısıtlara dikkat edilmeden süreyi kısaltmak adına yapılacak kontrolsüz işlemler boru hatlarının patlamasına neden olarak telafisi çok daha uzun süreler alacak hasarlara sebebiyet verebilecektir.

kocaeli ilcelere ne zaman su verilecekFarklı tarihlerde kesinti yapılamaz mıydı?

TCDD’nin deplase çalışmaları nedeni ile talep ettiği 48 saatlik su kesintisi ile diğer yapılacak çalışmalar birleştirilerek aşağıdaki tabloda yer alan 10 farklı tarihte toplam 228 saatlik ilave su kesintisi yapılmasının önüne geçilmiştir.

AKP’Lİ ELLİBEŞ SAVUNMUŞTU

AKP Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, son dönemde ulaşımda büyük bir dönüşüm yaşadığına dikkat çekmişti. Özellikle daha çevreci ve güvenli ulaşım yolu olan demiryollarında yapılan yenileme ve altyapı çalışmaları sayesinde Çin’e bile bu yolla ihracat yapabilecek hale geldiğimizi hatırlattı. Ellibeş, şöyle devam etti: “Kocaeli su kesintisi, Kocaeli genelinde 2 gün süreyle böyle bir dönemde su kesintisi yaşanması elbette hiçbirimizin tercih edeceği bir durum değildir. Hepimiz bu şehirde yaşıyoruz ve gidecek yerimiz yok. Kimse zorunlu kalmadıkça böyle bir çalışmayı bu zamana denk getirmek istemezdi.

mehmet ellibes 1
AKP Kocaeli İl Başkan Mehmet Ellibeş Kocaeli su kesintisi açıklaması yaptı.

PERON SAYISI YÜKSELTİLDİ

Gebze-Köseköy arası yapımı tamamlanan ilave iki hatla birlikte bu bölgedeki toplam peron sayısı 4’e çıkmış durumda. Bu hatlar her iki yönden tamamlanarak Hereke Bölgesinde 2 bin mm’lik içme suyu ana isale hattıyla kesişti. Bu nokta ülke ekonomisinin de adeta can damarı konumunda. Pandemi nedeniyle aylardır bu noktanın birleştirme işlemi bekletildi. Ancak ülke genelinde oluşturulan katma değerin %21’i, toplam endüstriyel üretimin %40’ı, dış ticaretin %30’u ve ülkemizin yük hareketinin de %30’u bu noktadan geçmektedir.

ADAPAZARI EKSPESİ KAPASİTESİ YÜKSELTİLECEK

2 gün sürecek Kocaeli su kentisi sonrasında ayrıca Yüksek Hızlı Tren (YHT), Anadolu’ya devam eden ekspres trenler ve yük taşımacılığı hizmetleri veren mevcut iki hat 4 perona çıktığında bu bölgede Gebze-Köseköy arası YHT işletmeciliği,  anlaşmalı yolcu ve yük taşımacılığından ayrılarak, YHT kapasite ve trafik emniyeti artacak, Adapazarı Ekspresi kapasitesi de halkımızın temiz ve güvenli taşıma talebini karşılayacak şekilde artacak, liman ve sanayi tesislerinin iltisak hatlarının bağlantıları tamamlanarak yük taşıma kapasitesi de yükselecektir. Bütün bunların yanında fosil yakıt tüketiminin azaltılarak temiz çevreye katkıda bulunulması da gözardı edilmemelidir.”

BUGÜNE KADAR EKİPLER HİÇ BOŞ DURMADAN ÇALIŞTI

Ellibeş, aynı şehrin insanları olarak ortak kaderi paylaştıklarını da belirterek şöyle devam etti: “Bu çalışma (Kocaeli su kesintisi) bir anda, bugün alınmış bir karar değildir. Az önce de ifade ettiğim gibi Pandemi koşulları düşünülerek bugüne kadar ertelenmiş ama gelinen noktada zaruri olmuş bir çalışmadır. Ekipler bugüne kadar da boş durmamıştır. Şimdiye kadar toplam bin 453 metre boru serimi, kaynak ve geri dolgusu yapıldı. Boru kaynak birleşimleri radyografik, ultrasonik ve manyetik testler ile kontrol edildi ve boyası yapıldı.

BORU İÇİ TEMİZLİK YAPILACAK

Boru içi detaylı temizlik ve dezenfeksiyon/nötralizasyon işlemleri tamamlandı. Yeni serilen hattın hidrostatik testi bitirildi. Deniz ve kara tarafı olmak üzere toplam 485 adet fore kazık çakıldı. İki adet betonarme menfez uzatıldı. Boru hattı gerekli yerlerde koruyucu betonarme zarf içerisine alındı. İzolasyon ve geri dolgular tamamlandı. Bütün bunların ardından 2 bin mm’lik içmesuyu isale hattı ile kesişen bölgenin taşınması aşamasına gelindi. Burada yapılacak çalışmanın bir saniyesi bile boşa harcanmadan hızlıca bitirileceğinden kimsenin şüphesi olmasın.

22 SAATTE BORULAR BOŞALTILIP DOLDURULACAK

Aldığımız bilgilere göre hattın taşınması için belirlenen 48 saatlik çalışmanın 22 saati boru hatlarının boşaltılıp-doldurulması şeklinde geçecek. Boru bağlantı çalışmalarının ise 26 saatte bitirilmesi bekleniyor. 48 saat en uzak noktadaki hanenin evine içme suyunun ulaşacağı süre. Şehir merkezlerine daha kısa sürmesi bekleniyor. Öyle inanıyorum ki, bu bağlantı işlemi tamamlandığında ilimiz hem daha çevreci, güvenli ve düzenli bir demiryolu ulaşımına kavuşmuş olacak, hem de içmesuyu hattımızla ilgili sıkıntı ortadan kalkacak.”

CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Yıldızlı Kocaeli su kesintisi açıklaması.
CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Yıldızlı Kocaeli su kesintisi açıklaması yaptı.

CHP’Lİ YILDIZLI TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Kocaeli’de TCDD çalışmaları kapsamında 2 günlük planlı su kesintisi yaşanacağının açıklanmasının ardından Kocaeli’deki siyasiler ve yurttaşlar da duruma tepkilerini dile getiriyor. Hijyenin çok önemli olduğu pandemi sürecinde 48 saat gibi uzun bir süre suların TCDD çalışmaları nedeniyle kesilecek olmasına bir tepki de CHP Kocaeli İl Başkanı Özgür Harun Yıldızlı’dan geldi. Yıldızlı konuyla ilgili tepkisini sosyal medya hesabından dile getirdi.

HALKTAN ANLAYIŞ BEKLEMEYİN

28 Aralık Pazartesi akşamı saat 23.00’da başlayacak ve 30 Aralık Çarşamba günü saat 23.00’a kadar devam edecek olan su kesintisi ile ilgili Harun Yıldızlı şunları söyledi: “Keyfinizce ertelediğiniz hızlı tren peron inşaatını salgın dönemine denk getirip, Kocaeli’de 48 saatlik su kesintisi kararı alıyorsunuz. Sağlığını göz ardı ettiğiniz bu halktan anlayış beklemeyin. Derhal bu yanlıştan dönün.”

Yıldızlı’dan 48 saatlik kesintiye tepki: Derhal bu yanlıştan dönün!

AKP’den iki günlük su kesintisi açıklaması