Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ulaşımda neler değişecek? Tahir Büyükakın anlattı!

Kocaeli Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Planı (SUMP) için bugün Kocaeli Kongre Merkezi’nde tanıtım lansmanı düzenlendi. Kent ulaşımı için çok önemli hedeflerin yer aldığı plan kapsamında 2.3 milyon euroluk Avrupa Birliği fonu kentimiz için harcanacak.

Kocaeli Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik

Uğur EnçSebahattin AydınKocaeli Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Planı (SUMP) için bugün Kocaeli Kongre Merkezi’nde tanıtım lansmanı düzenlendi. Kent ulaşımı için çok önemli hedeflerin yer aldığı plan kapsamında 2.3 milyon euroluk Avrupa Birliği fonu kentimiz için harcanacak. Türkiye’nin ekonomik ve toplumsal kalkınmasını ve AB’ye entegrasyonunu kolaylaştırmayı hedefleyen talep sonrası harekete geçen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin elde ettiği“Kocaeli Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Planı” ve plan kapsamındaki yenilikleri Kocaeli Büyükşehir BElediye Başkanı Tahir Büyükakın anlattı.

BÜYÜKAKIN ANLATTI

Büyükakın’ın “Kocaeli Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Planı” sunum konuşmasında şu ifadeler yer aldı: “Biz bir şeyler yapıyoruz ama bu iş sürer mi? Biz yaşarken bir şeyler yapacağız. Çocuklarımıza bıraktığımızda onların da hayatını devam ettirmesi için bir şeyler yapabilmiş olacak mıyız. Sürdürülebilirlik bu. Uzunca bir dönem. 1950’li yılların başında azami hız 49 kilometre diye şehirlerde tabelalar vardı. O zamanların koşullarında bambaşka bir dünya görürsünüz. Sonrasında uzmanlar araçları nasıl daha hızlı hareket ettirebileceklerini düşünmeye başladılar. Bir süre sonra araçlar insanlar için var olmaya başladı.

CUMHURİYET BULVARI ÖRNEĞİ

Araçlar daha hızlı gitsinler diye köprüler, kavşaklar yapmaya başladık. Şerit sayılarını çoğalttık. Bugün artık mühendisler, plancılar şunu kabul ediyorlar; şehrin girişinde trafik sıkıştığı zaman oraya bir şerit daha ilave ettiğinizde şehrin trafik sorununu çözmüş olmuyor, gelecek sorunlar için adım atmış oluyorsunuz. İşte başına sürdürülebilirliğin eklendiği programlarda benzer kavramlar var. Şüphesiz sadece bu plan değil bizim yaptıklarımız bu konuyla ilgili. Mesela biz ne yaptık? Hürriyet Caddesi’ni Cumhuriyet Bulvarı’na katarak yayalaştırdık. İşte bu plan çıktıktan sonra diyecekler ki şuraya bisiklet yolu, şuraya yürüyüş yolu koyun… İnsanların mobiliteliği, hareketliliği artsın.

ENGEL OLMAYACAK

Bu aslında mutlu şehre giden yolsa atılması gereken adımlardan bir tanesi. Şehrin geleceği için çok önemli bir çalışma yapılıyor. Bu çalışmadan çıkacak sonuçlara örnek olacak proje Cumhuriyet Bulvarı’dır. Onun gibi bisiklet yollarının uzunluğunun arttığı, insanların dolaşımının arttığı, yolların yayalaştırıldığı projelerin sayıları artacak. Karayolları, demiryolları gibi alanlar şehrin denizle buluşmasına engel olmayacak.”