Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

AKP’li vekil uyarıyor ama dinleyen yok!

AKP Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker depremle ilgili TBMM kürsüsünden yetkilileri uyarmaya devam ediyor. Şeker dünkü konuşmasında imar planlarından bahsetti.

AKP Kocaeli Milletvekili İlyas

Uğur ENÇ min 3Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) gerçekleştirdiği konuşmaların tamamında deprem gerçeğine dikkat çekiyor. Alınacak önlemlerle ilgili uyarılarda bulunan ve acil harekete geçilmesi gerektiğin ifade eden İlyas Şeker’in uyarıları maalesef havada kalıyor. Kocaeli’de ve Türkiye genelinde depreme karşı alınmış net ve güçlü bir önlem yok. Yaşanan her deprem faciasında binalar yıkılıyor, vatandaşlar hayatını kaybediyor.

DEPREMİ ÖNLEMEK MÜMKÜN OLMADIĞINA GÖRE

AKP Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker dün TBMM’de yine söz alarak depreme karşı tedbirli olunması gerektiğinden bahsetti. Şeker’in konuşmasında şu ifadeler yer aldı:”Saygıdeğer milletvekilleri, deprem ülkesinde yaşıyoruz. Depremi önlemek mümkün olmadığına göre zararını en aza indirmek, can kaybını önlemek bizlerin elinde. 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun, afet riski altındaki alanlarda yetkilileri görevlendiriyor.

İMAR PLANLARI DEĞİŞTİRİLMELİ

Riskli yapıların bulunduğu arsa ve arazilerde fen ve sanat norm ve standartlarına uygun, sağlıklı ve güvenli yaşama çevrelerini teşkil etmek üzere, iyileştirme, tasfiye ve yenileme çalışmalarını yapmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığını, belediyeleri, il özel idarelerini ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığını görevlendiriyor. Kanun, kentsel dönüşümün amiral gemisi olarak belediyeleri görevlendirdiği için belediyelerimiz, öncelikle bu kanunun amacına uygun olarak jeolojik etütler doğrultusunda fay hatları ve çökme bölgelerini de dikkate alarak imar planı revizyonlarını yapıp kentsel dönüşüme hız vermelidir diyor, Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum.”

Deprem için önemli uyari