Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP İzmit’te gençler ve ana kademe kavgası!

CHP İzmit İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı görevine, Ali Sarı’nın atanmasına CHP İzmit İlçe Yönetim Kurulu’ndan tepki dolu bir açıklama geldi

CHP İzmit İlçe Gençlik

CHP’de garip olaylar yaşanıyor. CHP Kocaeli İl Gençlik Kolları Başkanlığı, CHP İzmit İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı görevine Ali Sarı’yı atadı. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’i sık sık eleştiren Sarı’nın atamasının yapılması dikkat çekmişti. Bu atama sonrası CHP İzmit İlçe Yönetim Kurulu, yapılan atamayı tanımayacaklarını belirten bir açıklama yayımladı.

“ATAMAYI TANIMIYORUZ”

İşte yapılan o açıklama: “Seçildiğimiz günden beri ilçe başkanı, yönetim kurulu ve belediye başkanı hakkında gerek sosyal medya hesaplarında gerekse sosyal yaşamı içerisinde parti hiyerarşisine uymayacak şekilde sürekli paylaşımlar ve açıklamalar yapan birinin ilçe yönetim kurulu başkanının ve yönetiminin fikri alınmadan atanmasını tanımamakla birlikte doğru da, etikte iyi niyetli de bulmuyoruz.

“31 YAŞINA GİRECEK”

Ali Sarı söylediklerinde, dünya görüşünde kendine göre haklılık payı görebilir, bunu da doğal ve saygıyla karşılarız. Ancak ne var ki bir kırgınlığın olduğunu da kimse göz ardı edemez.  Parti içerisinde bu görevi layıkıyla yapacak daha birçok gencimiz vardır. 13 Nisan’da 31 yaşına girecek Ali Sarı konusunda dayatmacı olmak ne kadar doğrudur, böyle bir karar ile mi gençler toparlanacak, gençler içerisinde toparlayıcı verimli bir çalışma yapılacağı planlanmaktadır.

“KABUL ETMEYECEĞİNİ DÜŞÜNÜRDÜK”

Gençler demokrasinin temsilcisi örneği olmak bunu yaşatmak istiyorlarsa eğer, seçilmiş ilçe başkanından sonra yine demokrasinin gereği sandık koyar ve yine seçilmiş bir başkan olmasını sağlarlar. O zaman buna kimsenin itirazı olmaz. Tartışmalı bir ilçe başkanlığı süreci de yaşanmaz kimse incinmez kırılmaz. Tabi biz önce Ali Sarı’nın böyle bir görevi de kabul etmeyeceğini edemeyeceğini düşünürdük.

“TEK TARAFLI BİR ATAMA”

İl kurulunun amacı gençliği toparlamak olmalı böylesi kararlarla dağıtmak değil. Ali Sarı’nın atamasının gençlik kurulunun kendi kişisel hesapları doğrultusunda, keyfi olarak yaptıkları tek taraflı bir atamadan ibarettir. Seçim olmadığı göz önüne alındiginda yönetim ve başkanla uyum gerektiren atamaların yapılması gerekirken, olması gereken bu iken il gençlik kurulu büyük bir hataya, yanlışa  imza atmıştır.

“İLÇE BAŞKANI YOK SAYILMIŞTIR”

Mesele Ali Sarı ile kişisel mesele de değildir. Ancak takdir edilmesi gerekir ki mevcut ilçe başkanına , yönetim kuruluna,  belediye başkanına karşı açık cephe alan, ağır eleştirilerde bulunan, tanımayıp yok sayan bir isimle uyumlu çalışmakta mümkün değildir, bu uyumsuzluktan da gelir geçer kişiler değil parti ve kentimizin geleceği zarar görecektir. Burada beklenilen amaç parti içi hizmet, parti içinde uyum içinde çalışmak ve bir sinerji yakalamaktır. Ancak il gençlik kurulu bu kriterleri göz ardı ederek, ilçe başkanın ilçe yönetim kurulunun isteğini, görüşünü yok sayarak bir atama yapmıştır.

BİR ANLIK HEYECAN

İl gençlik kollar emri vakilerle iş yapmaz. Kendi içinde Özerk olduğunu söyleyebilir; ama her şey değildir. Bu özerlik durumunu partiye zarar verici işlemlere imza atarak ispatlamaya çalışırsa elbette ki parti içi çalışmada en üstün değer olan partinin çıkarlarını kollamakta bizim asli görevimizdir.  Bu durumu Gençliğin bir anlık heyecanına bağlıyoruz. Öfkeyle kalkan zararla oturur. Gençlik kollarının görevden alınmasının ardından bizimle sürekli irtibat halinde olan il gençlik kolları başkanından bir atama yapılması defaten rica edilmiştir. Kendisi tarafından da bizlere ilçe yönetim kurulunun uyumlu çalışabileceği üzerinde ortak karar alınan bir ismin atanacağı konusunda karşılıklı sözlerde verilmiştir.

TARAFIMIZCA TANINMAYACAK

Ancak bugün gelinen noktada atanmasını uygun görmediğimiz Ali Sarı’nın bize rağmen inatla atanmasını da iyi niyetli göremeyiz. Ali Sarı da bu kadar tutum ve söylemlerinden sonra gerekli enerjisini veremeyecektir. Bu dönem Ali sarı kardeşimiz için doğru bir çalışma dönemi değildir.  İl gençlik kuruluna şunu hatırlatır bu yanlıştan ivedilikle dönülmesi gerektiğini belirtmek isteriz. Aksi halde söz konusu atama tarafımızca tanınmayacaktır. İzmit ilçe yönetim kurulu”

CHP İzmit İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ali Sarı oldu