Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
blank
admin

BOŞAN-MA

Günümüzde evli insanların boşanması; sözlenme, nişanlanma ve evlenme kadar sıradanlaşmış eylemlerden biri haline gelse de maalesef dışarıdan göründüğü kadar basit gerçekleşmiyor.

Boşanmak isteyen bireyler boşanma süresi ve boşanma sonrası hesaba katmadıkları belli başlı sorunlarla karşılaşıyorlar.

 ‘’Boşanmaya karar verme evresi ‘’

En kritik ve sorumluluğu üstlenilmesi gereken hamlelerden biri karar verme evresidir. Özellikle çocuklu ailelerde kararı veren kişi daha çok sorumluluk almaktadır. Zaman ilerlediğinde çocuğunuz tarafından aile birliğini yıkan birey olarak ilan edilme ihtimaliniz söz konusu olabilir.

Eğer elinizde gerçekten evliliğinizi bitirmenizi destekleyecek verileriniz var ise zamanı geldiğinde çocuğunuzla bilmesi gerektiği kadar paylaşmanız sizin ipe asılmanıza engel olacaktır.

‘’Olumlu-olumsuz yönlerini görmek’’

Bakmak ve görmek arasında ince bir çizgi vardır. Boşanmadan önce her ne kadar siz boşanmış birey adına araştırmalar yapsanız da evdeki hesap çarşıya uymayabilir.

Mesela, “benim eşim asla biz ayrılınca böyle yapmaz’’ demeyin. Emin olun boşandığınızda hele bir de size karşı hala ilgisi varsa canınızı acıtmak için mutlaka asla dediklerinizden sizi vuracaktır.

‘’Süreci başlatmak’’

Boşanma sürecinde duygusal acınız varsa, öncelikle onları susturmayı yada frenlemeyi öğrenmeniz gerekmektedir. İçinizde sürekli haykıran biri varken mantığınızın sesini duymanız zorlaşacaktır.

Boşanma sürecinde duygular her zaman sizi hataya iter. Sonradan pişmanlıklar yaşamamak için mantığınızla baş başa kalmalısınız.

Aldatılmış olabilirsiniz, ihanet edilmiş hatta en kötü ihtimal şiddete maruz kalıyor olabilirsiniz. Hepsinin duygularından arınıp net, objektif ve tutarlı duruş sergilemeniz sizi bir ömür boyu pişmanlık yaşamayıp keşke dedirtmeyen bir hayatın kapılarını açacaktır.

‘’İletişim’’

Tabi ki savaşı başlatmayı da bitirmeyi de sağlayan ‘’iletişim’’…

Eğer boşandığınız kişinin ailesi ve kendisiyle iletişiminiz durgun ve ölçülü tutabilirseniz her şey sizin lehinize olacaktır. Ortak karar alabilmek davanın sorunsuz devam edip ,kısa sürede sonuçlanmasını sağlayacaktır. Bu şekilde adliye önlerinde ve boşanma süreçlerinde şiddetin önü bir nebze kesilmiş olacaktır.

‘’Boşanınca’’

Bilimsel araştırmalara göre bireyler boşanırken aldıkları danışmanlık hizmetlerinden daha çok boşandıktan sonra almaktadırlar. Çünkü yeni kimlik bulmak hiç de düşünüldüğü kadar kolay değildir.

Eviniz, çevreniz, arkadaş ortamınız, belki giyiminiz, kadınsanız soyadınız hatta toplumsal duruşunuz yani sizi siz yapan çoğu olgularınız değişmeye başlayacaktır. Başlarda kendinizi boşlukta hissetmeniz çok olağan bir süreçtir. Tahmini 1-2 yıl sürer. Daha sonra taşlarınız oturdukça yeni benliğinizle tekrardan dünyaya hazır hale geleceksiniz.

Tabi bu arada eğer arada çocuk var ise zaman düşünüldüğü kadar su gibi akıp gitmeyecektir.

Ebeveynler özellikle çocukları için travmatik etki bıraktırmadan bu süreci yönetmeleri ya da destek alarak ilerlemeleri önerilerim arasında olacaktır.

Her şey insanlar için üzüntü-sevinç, ağlama-gülme, doğum-ölüm gibi…Boşanmakta evlenmek kadar olası bir durum ise süreci incitmeden ,kırmadan, yıkmadan yürütmek gerekiyor.

Evlilik bitirilecekse de yaşadığınız kötü ne varsa iyi günlerin hatırına acıtmadan bitirilmeli…

Keşke çiftler boşanmasa ya da evlendiğimiz kişi ideal eşimiz olsa …

Hayatınızdaki ideallerinizle yaşayabilmeniz dileğiyle…

İlişki ve Evlilik Danışmanı
ICF Profesyonel Koç
Bireysel•Öğrenci•Kurumsal Koç
Marka&İmaj Danış.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ