Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
blank
admin

Kuru fasulye – pilav tarifi

4fd29e27 7a4c 42e8 b64f e33bf5f5ded6 removebg previewMerhaba…
Ben executive chef Alparslan Budak.
Sizler de esnaf lokantasındakiler kadar lezzetli kuru fasulye pilav ve ayran yapmak istiyorsanız şu an doğru adrestesiniz. Unutmayın bilgi de sevgi gibidir paylaştıkça çoğalır ve büyür. En güzel tariflerimi siz değerli okuyucularımla artık Bağımsız Kocaeli ailesinin bir ferdi olarak paylaşıyorum toplaşın.
Bugün konumuz kuru fasulye-pilav.
*
Pirinç Pilavı tarifi için malzemeler
2 su bardağı pirinç (6 kişilik)
2 yemek kaşığı tereyağı(pilavınızın sararması sizi rahatsız ediyorsa aynı ölçüde margarin)
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
4 yemek kaşığı tel şehriye (tercihe göre)
3 su bardağı sıcak su
1 adet tavuk suyu (tercihe göre)
1-2 damla limon(pirincin beyazlığını korumak için)
*
Pirinç pilavı tarifimizin yapılışı
Bir kaba önceden hazırladığınız pirinçleri ve üzerine sıcak suyu ilave edip 15 ile 30 dakika arasında bekletiyoruz.
Beklettikten sonra pirinçleri süzüp nişastası akana kadar yıkıyoruz.
Ben ortalama 6 defa suyunu döküp yıkayarak nişastasını yok ediyorum nişastasını ne kadar iyi alırsanız o kadar tane tane olur unutmayın.
Tencereye sıvıyağı ve tereyağını ekliyoruz. Kızan yağa tel şehriyeleri ilave ediyoruz. sonrasında kızarana kadar kavuruyoruz (esmerleştirerek ayrı bir lezzet sağlayabilirsiniz aman esmer olsun derken yanmasın…
Esmerleştirecekseniz kısık ateşte yapın derim. Kızardıktan sonra pirinçleri ekleyin ve 8-12 dakika kadar da bu şekilde kavurun.
Daha sonra tuzu, sıcak tavuk suyumuzu ve iki damla limonu ekleyerek tencerenin kapağını kapatalım. 2-3 dakika kaynattıktan sonra ocağın küçük bölümüne tencereyi koyup kısık ateşte pişiriyoruz.
Pilav piştikten sonra bezine sararak demlenmeye bırakıyoruz demlendikten sonra ise lapa olmaması için dipten karıştırarak havalandırıyoruz. Pirinç pilavı tarifini püf noktalarıyla sizlerle paylaştım şimdiden Afiyet olsun…
*
Kuru fasulye tarifi için malzemeler
2 su bardağı kuru fasulye
1 adet kuru soğan
1 adet kırmızı süs biberi
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kimyon
50 gr kuzu kuyruk yağı (isteğe bağlı)
*
Kuru fasulye tarifimizin yapılışı
Kuru fasulyeler 1 gece önceden ılık ve hafif tuzlu suya ıslanır. Islama suyu dökülüp yeni su eklenerek haşlanır.
Minik minik  küpler halinde doğradığımız kuru soğan ve biberleri sıvı yağda pembeleşene kadar kavuruyoruz.
Üzerine salçamızı ekleyerek karıştırmaya başlıyoruz, haşlanmış kuru fasulyeleri de ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz ( kuru fasulyede su eklenmeden önce bolca kavurmak gerekir.)
Yaklaşık 3-4 dakika kavrulduktan sonra üzerini 3 parmak geçecek kadar su ekliyoruz baharatlar da ekleyerek harlı ateşte 5 dakika kadar pişirip altını  kısıyoruz.
Fasulyeler yumuşayana kadar pişiriyoruz. Fasulyenin cinsine göre değişiklik gösterebilir özellikle yerli ve ithal fasulye arasında daha da farklı olur. Ufak püf noktalarımızla tarifimiz sizlerde şimdiden afiyet olsun.
*
Ev yapımı taze naneli ve lime limonlu enfes bir ayran yakışır diye düşünüyorum bu muhteşem ikilinin yanına.
Taze naneli ve lime limonlu ayran tarifimiz
2 su bardağı yoğurt
3 su bardağı su
1 su bardağı sade soda
5 dal taze nane
yarım lime limon
1 çay kaşığı tuz
Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra blender ya da rondodan naneler ufalana kadar çekiyoruz sonra ne mi yapıyoruz? Afiyetle içiyoruz.

Hepinize afiyet olsun…

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ