Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
blank
admin

Olumlu düşünme tüyoları

Olumlu düşünmek hemen hemen her kişisel gelişimci ve kişilerin en yakın telaffuz ettiği kelime öbeğidir.Peki olumlu düşünme derken gerçekten bahsedilen nedir yada neden bizler olumlu düşünüp konuşmak zorundayız, kafamızı karıştırır.

Olumlu düşünmek, beynimizin formatını şaşırtır ve beynimiz daha güçlü ,algısı daha açık olur.

Çünkü biz insanoğlunun yaradılışında olumlu yani pozitif değerimiz küçük ölçeklidir. Basitçe anlatmam gerekirse ;zihnimizin %25 korku ,%25 öfke,%25 nefretken sadece %25 ‘i sevgiden oluşur. Bizler sevgimizi o kadar yüceltiriz ki diğer duygularımız bastırılır ve işlevselliği bozulur. Gelişmesine fırsat verilmez. Beynimiz olumsuz düşünmeye yatkın olduğu için bizim dilimizden dökülen bir olumsuz kelimeyi yada zihnimizden geçirdiğimiz bir kötü hareketi hemen algılar ve kar topu etkisiyle büyütür.

Zihnimizi bu konuda eğitmek gerekir. Olumsuzu tekrarladıkça şikayetçi, mızmız yada öfkeli bir bireye, olumlu yönlerimizi tekrarladıkça sevgi dolu, anlayışlı, karakter olarak daha güçlü bireylere dönüşürüz.

Eğer sizde öfkenizden, sürekli mutsuz ruh halinizden ,anlaşılamamaktan hatta doğru insanla karşılaşamamaktan şikayetçiyseniz; gün içerisinde kendinizi iyi hissettiren ve bize  zaman harcatmayan olumlu düşünme öğrenme alışkanlıklarına tanışmanızın tam vaktidir.

Şükret

İnsanlar genellikle sahip olamadıkları hakkında şikayet etmeyi pek severler. Bu yukarıda bahsettiğimiz zihnimizin %25 ‘lik oyunuyla alakalıdır.

Sahip olamadıklarımıza şikayet etmek yerine ,sahip olduklarımıza şükretmeyi öğrenmemiz gerekmektedir.

Kendinize her gün 3 tane şükretme sebebi bulun.

-iyi iş

-sağlıklı evlat

-sevdiğim ev gibi…

İlk başlarda benimde hemen yazdığım gibi günlük sürekli kullandığım ,farkında olduğum şükür sebeplerimi sayabildim.Sürekli farkında olduklarım bittiğinde hergün yeni şükür sebebi bulmak zihnimizi zorlayacaktır ve çevremizde olumlu şeylere yoğunlaşıp olumluyu aramaya hatta olumlu olaylar oluşturmaya yöneleceğiz. Bellirli  bir zamandan sonra zihin olumlu yön aramaya alışmış ve zihin yapımız’’ olumlu kafa yapısı’’ modeline sahip olmaya başlayacaktır.

Fırsat

Sanırım hayatı boyunca zorluk yaşamayan canlı yoktur. Belki kendilerini ifade edecek dilleri olsa küçük canlı dostlarımızın bile parmak ısırtacak zorlu hayatlarını dinleriz.

Yaşadığımız zorlu olayları tekrar tekrar düşünüp enerjimizi o zaman nasıl mücadele ettiğimizi düşünerek bitirmek yerine; bize bu zorluğun kazanımını düşünmeliyiz.

Zorlukları gelişmek için fırsat olarak görmeliyiz.

‘’Ben bu zorluğu yaşadım bununla birlikte buna sahip oldum ‘’gibi olumsuzun size getirdiği olumlu kazanımı çoğaltmalıyız.

Farkındalık

‘’Ben bu zorluktan ne öğrendim’’

Mutlaka yaşadığımız zorlu olay bize bir konu da hizmet etmiştir.Bazen daha zorluğu yaşarken fark ederiz ,bazen ise yıllar sonra…

Zorluğu yaşarken’’ bu zorluktan ne öğrendim ‘’ya da ‘’başıma gelen bu olayın iyi yanı ne?’’ diye kendimize sormamız bakış açımızı değiştirir ve olayın ağırlığını bir nebze olsun hafifletecektir.

Bekçi

Evet yanılmıyorsunuz sizden bekçi olmanızı talep ediyorum.

Olumsuz cümlelerinizin yerine olumlu cümlelerinizi koymanızı istiyorum .Biliyorum bu çokta kolay olmuyor.

Olumsuz kelimelerinizin bekçi gibi takipçisi olun ve telaffuz etseniz bile yerine mutlaka düzeltme yaparak olumluyu getirin .Zamanla zihninizin otomatik olumlu kelimeleri süzgeçten geçirerek kullanmaya başlayacaktır.

Uzak Dur

Olumsuz ve negatif enerjisi olan, konuşan ,düşünen her kimse onlardan uzak dur.

En yakınınız olsa bile bir iş çıkarıp uzaklaşın ve az mesai harcayın.

Olumsuz film,müzikte bunlara dahil.

‘’Batsın bu dünya ‘’ dinleme ‘’neden batsın’’ ‘’var olsun ki bizlerde sevdiklerimizle mutlu mesut yaşayalım,en basiti corona geldi ne yapacağımızı şaşırdık’’

Slow yada arabesk müzik arabesk hayata sebep olur. Çünkü beyni formatlar.Beyin onun müzik olduğunu anlamaz ve gerçek olarak kabul eder. Arabesk dinleyen bireyler insanları ,hayatı ve kaderi suçlar, redder. Takılı kalmayı çoğaltır.

Üniversitelerdeki araştırmaya göre ;bu tür tekniklere katılım sağlayan depresyon hastalarının çok kısa sürede topluyor olmaları yukarıda küçük ve kısa sürede uyguladığımız pratik zihin yönlendirmelerimizin etkililiğinin en güzel kanıtıdır.

Yeter ki niyet edip ,o yüksek kalitede ve mükemmel işlevselliği olan beynimize güvenelim.

Olumlu kelimeler ve insanlar biriktirip ,çoğaltmanız dileğiyle…

SERPİL KAZAN
İlişki ve Evlilik Danışmanı
ICF Profesyonel Koç
Bireysel•Öğrenci•Kurumsal Koç
Marka&İmaj Danış.

YORUMLAR

Bir adet yorum var

  1. Sahip olduğumuz tüm güzellikler için şükürler olsun o halde. Bugün de sizin sayenizde şükrümüzü çoğalttık Rabbim de sizlerin sayısını çoğaltsın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ