Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
blank
admin

RENGİN NE?

imzaserpil kazan removebg preview 1Kişiliklerimizin renklere ayrıldığını biliyor muydunuz?

*Kırmızı                              *Yeşil

*Mavi                                  *Sarı

Kişilik renklerimiz bazı insanlarda tek renk, bazılarında ise iki hatta üç renk özelliğini taşıyor olabilirler.

Kırmızılar; Girişken, baskın ve kararlıdırlar. Kafalarına koyduklarını yaparlar.

Sarılar; Neşeli, popüler ve hayalci kişiliğe sahiptirler.

Maviler; Kuralcı, düzenli ve planlıdırlar.

Yeşiller; Barışçıl, uysal, sevecen, uyumlu, şeker gibidirler. Onlar olmazsa hayat çekilmez olur.

Kişiliklerin renklerini yürüyüşlerinden bile ayırt edebilirsiniz.

Kırmızılar,

sürekli hızlı yürürler çünkü 24 saate sığdıracakları bir sürü işleri vardır. Boş durmaktan, yavaşlıktan hiç haz etmezler. Yavaş hareket etmeniz kırmızıları öfkelendirebilir. Her şeye rağmen gülümsüyorlarsa bazı şeyleri aşmıştırlar. Kırmızılara kısa ve öz konuşun, çabuk anladıkları için konuşmanızdan sıkılabilirler.

Kırmızlar sesini yükselttiğinde 5 dakika sabredin ki içini döksün, içini döktükten sonra hiçbir şey yokmuş gibi kahve içmeye gitmeniz sizi şaşırtmasın. Asla kin tutmazlar. Enerjikler, tuttuklarını koparan, sonuç odalıdırlar. Hedefler koyarlar ve en iyi sonucu almaya kitlenmişlerdir. Düşündüklerini yapmak ya da gerçekleştirmek onların hayat mottolarıdır.

Yeşiller,

Hep sakinlerdir. Deprem dahi olsa yürüyüş modunu değiştirmezler. Kırmızılar yeşillerden bir iş istediklerinde genelde kendileri yapmayı tercih ederler çünkü yeşillerin bu yavaşlığına tahammül edemezler. Yeşiller; sizi yarı yolda bırakmazlar, empati duyguları çok yüksektir. Empati duygularının çok yüksek olması genelde onları incitir ve duygusallıklarını arttırabilir. En zayıf yanları hayır diyememektir. Kırmızılar ve yeşiller iki zıt grup diyebiliriz.

İş yerinde bir sıkıntınız olduğunda kırmızı sizi genel müdüre götürerek sorununuza çözüm üretirken, yeşil ise sizin sorununuzu dinleyerek destek olur.

İkisinin beden dilleri de farklıdır.

Yeşil sizi yemeğe davet ederken 3 kere düşünür. Kırmızı ise ‘’yemeğe gidiyoruz değil mi‘’ der ve siz hayır diyene kadar kolunuzdan tutmuş kendinizi yemeğe gider bulursunuz.

Ayrıca kırmızılar hayır denmesinden hiç hoşlanmazlar. Kontrolü her yerde ele alırlar. Yemek siparişi verirken dahi kırmızı ‘’hava soğuk çorbayla başlayalım bize iki tane çorba ‘’deyip siparişi verirken yeşil ‘’hayır ben çorba içmeyeceğim’’ dese de kırmızı ‘’içersin içersin ‘’diyerek yeşili bloke eder. Yani neticede kırmızı yine hedef odaklı davranarak istediğini elde eder.

Kurallar maviler için yapılmıştır.

Plan, program, tertip, düzen mavilerin işidir. İş yerindeki masalarına evlerine, giyimlerine, oturup kalkmalarına çok dikkat ederler. Aslında mavilerin zayıf yanlarından biri titiz olmalarıdır. Bu durum obsesif bozuklukları tetikleyebilmektedir. Mavi renkteki anneler bu durumdan dolayı hem çocuklarını bunaltır hem de kendilerini olduğundan fazla strese sokarlar. Yok yatağını toplasın, yok çorabını atmasın derken karşı tarafı bunaltır kendilerini de üzerler. Motivasyon konusunda da maviler çok başarılı değildirler. İyi bir iş çıkarmış olan çalışan, mavi kişiliğe sahip olan patronundan övgü beklerken, mavi kalkıp ‘’yapman gereken zaten buydu’’diyebilir. Çünkü o mükemmeliyetçidir.

Sarılar,

Bir masada kahkahalar yükseliyorsa bilin ki o masada mutlaka bir sarı vardır. Sarılar; çok esprilidirler. Hiç beklemediğiniz biranda espriyi patlatır sizi gülme krizine sokarlar. Sarıların insan ilişkileri ve iletişimleri çok yüksektir. İkna kabiliyetleri gelişmiştir. Eğer bir sarıyla randevunuz varsa önceden teyit etmeniz gerekebilir çünkü çok unutkandırlar. Ayakları pek yere basmaz. Kafaları çok karışıktır ve bundan dolayı dağınıktırlar. Masaları kendinizi kaybedeceğiniz kadar karışık ve dağınık olmasına rağmen aradıkları her şeyi rahatlıkla bulabilirler yeter ki bir mavi o masayı toplamış olmasın.

Sarılar ve mavileri ayırt etmeniz için cüzdanlarına bakmanız kâfidir. Mavilerin cüzdanlarındaki paralar küçükten büyüğe hatta paranın üzerindeki Atatürk resimleri  aynı yöne bakarak dizilmişken; sarıların cüzdanlarına bakmak isterseniz genelde cüzdanları yoktur. Cepleri ise Çarşamba Pazarı gibidir.

Sarı ve mavilerin arasındaki en büyük fark ise sarıların içerisinde bir çocuk vardır ve kaç yaşına gelirse gelsin o çocuk hiç büyümez. Mavilerin ise hayatlarındaki kurallardan dolayı maviler daha çocukken içlerindeki çocuk çoktan ölmüştür.

Sarılar çocuklarla çok iyi anlaşır. Çünkü çocuklarla çocuk olur ve saatlerce oyun oynayabilir. Bunu gören mavi ise bu durumu yadırgayabilir. ‘’Kockoca adam olmuş çocuk gibi oynuyor’’ diyenler genelde mavi kişilikli insanlardır, oyun oynayanlar ise sarılardır.

Her rengin güçlü tarafları da var, zayıf tarafları da, eksi yönleri de var artı yönleri de…

Baktığımızda mavileriyle, sarılarıyla, yeşilleriyle ve kırmızılarıyla rengarenk bir dünyaya sahibiz. İyi ki de varlar, iyi ki de rengarenk renklere sahibiz.

Düşünsenize herkesin kırmızı renkte kişiliğe sahip olduğunu ya da sadece mavi, sarı, yeşile…

Tek bir mevsimi yaşamak gibi sadece sonbahar, sadece kış, sadece yaz gibi…

Bu farklılıklarımızı eleştirerek değil de kişilikleri olduğu gibi kabul etmeliyiz.

Mutluluğun ve huzurun anahtar kelimesidir ‘’kabul’’

Herkesin ‘’Kabule geçmenin” erdemini tatması dileğiyle…

SERPİL KAZAN
İlişki ve Evlilik Danışmanı
ICF Profesyonel Koç
Bireysel•Öğrenci•Kurumsal Koç
Marka&İmaj Danış.

YORUMLAR

Bir adet yorum var

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ