Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
blank
Vatandaş Akgün

Konjonktür

“Ekonomik, toplumsal, siyasal alanlarda istatistiklerden, olgulardan, nesnel durumlardan yararlanarak olayların gelecekteki gelişmeleriyle ilgili kestirim”

İstatistiksel bilimin, danışmanlar vasıtasıyla bir “neden” sorusunun karşılığı olarak liderin önüne sunmasıyla olayın rengini avantaja çevirmek adına birden farklı bir politika  izleyebilir veya beyanat verebilir. İttifak ve karşıtlık yaşayabilir. Bir bölge de karşıt iken başka bir bölgede ittifak kurabilir. Faydacılık veya zamanın şartlarına uymakta denebilir. Bu da bir hareketin kronolojisin de “dün dündür, bugün de bugündür” deyiminin bir cevap olması dönüşümüne karşılık gelebilir.

Rusya, Türkiye Libya’da karşıt taraflarda iken Karadağ’da Rusya ile birlikte garantör durumundadır. Renkli devrimlerin, eski Sovyet bloğu ülkeler de “kadife “devrimler ile adete Bugün Rusya’yı kuşatmaya çalıştığını gördük. Belarus bunun son kilidi olmak üzere iken Diasporanın kurbanı olan Pashinyan, küstah bir hareketle Tovruz’a saldırdı.

İkinci saldırıyı ön görmek ve bunun üzerine tatbikat ve lojistik destek, en önemlisi “kurmay zekanın” planlanması ve moral motivasyon ile Pashinyan büyük bir tokat yedi. Küresel medya röportajların da haksiz ve hukuksuz demeçleri ile rezil oldu. Rusya’yı defalarca göreve davet etti. Unuttuğu bir şey vardı; Stalin ölmüş, Sovyetler dağılmış, Türkiye müdahil olmuştur.

Altını çizerek yazmak lazım Pashinyan Ermeni Sovyet diplomasi geleneğinden gelen biri değil,aksine Soros demokrasi geleneğinden gelen, Ermenistan Amerikan casusluk merkezi yapan biri. durum böyle olunca, “konjonktür Can Azerbaycanda yana. Diplomasiye ve diasporanın gücüne güvenen Paşinya’nın Türkiye ve İsrail’in konvansiyonel harp desteği ile Ermenistan ordusunu nasıl bozguna uğrattığına şahit oluyoruz.

Kardeşlerimize verdiğimiz motivasyon ile en kısa zaman da zafere ulaşılacağına inancımız tam..

Maraş gibi bir bölgenin uzun yıllar sonra açılmasını Doğu Akdeniz ve Karabağ’dan ayrı düşünemeyiz. Kıbrıs’ta bir takım çevrelerin işbirlikçi gazete Avrupa’da (Afrika) Türkiye’yi işgalci olduğunu iddia eden başlıklar attığını ve bu yönde çalışmalar yaptığını biliyor ve görüyor.

Kıbrıs cumhurbaşkanının verdiği tepkiler ve demeçler aslında Maraş’ın açılmasıyla, bu çevrelerin nasıl hezimete uğradığının ispatıdır.

Bununla da kalmayıp, ittifaktan ayrıldılar. Madem bir takım diplomatik illüzyon ve ekonomik yaptırımlar ile Kuzey Kıbrıs Türk halkını cezalandırmaya ve yok saymaya çalışmanın bir karşılığı olmalıdır. Destek tam destek. Kıbrıs bizim için çok önemlidir. Atlantiçilerin ve Soroscuların insanların aklını çelmesine ve bir takım vaatler ile kandırmasına asla müsaade etmemeliyiz.

 

Trump ve Biden başkan yardımcıları da dahil, televizyonlar da kozlarını paylaşmaya başladılar.
Kötü ile en kötünün mücadelesi.

Seçim savaşı Trump’ın virüse yakalanması ve ilk defa denenen  kan plazma tedavisiyle bilim kurguya dönüştü. Evanjelik cumhuriyetçiler, demokratları, kompolocu ve derin devletçi diye itham ediyorlar. Tartışma henüz bir showa dönüşmüş değil. Demokratlar seçilirse küreselcilerin, covid 19 ile beraber yeniden kurgulayacakları kesin.

Trump’ın kaybetmesi durumun da iç karışıklık ve kaos çıkabilir. Antifa ve beyaz kardeşlik final yapmadan olay netlik kazanacak. Her iki hareketin de ABD’de terör örgütü ilan edilmesi söz konu..

Görüldüğü gibi olaylar çoğunlukla bağlamından kopararak zaman ve meka göre evriliyor. işte buna da “konjonktür Can Azerbaycanda yana..Diplomasiye ve diasporanın gücüne güvenen Paşinya’nın Türkiye ve İsrail’in konvansiyonel harp desteği ile Ermenistan ordusunu nasıl bozguna uğrattığına şahit oluyoruz. Kardeşlerimize verdiğimiz motivasyon ile en kısa zaman da zafere ulaşılacağına inancımız tam..

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ