Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
blank
Ezgi Ulugün

KYÖD seçimleri üzerine…

Değerli okurlar,

Bir süredir bu sütunları sizlerle paylaşmaktayım.

Mesleğim gereği hukuki konulardaki soru işaretlerini gidermeye çalışıyorum.

Şu anda da sosyal sorumluluk gereği olarak Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği (KYÖD) 16. Dönem Yönetim Kurulu üyeliğine adaylığımı paylaşmak istiyorum.

KYÖD, küçük yaşlardan beri hayatımda olan, bayram, yılbaşı gibi her özel günde mutlak mekanımız, benim ve ailem için yeri ayrı olan, aynı zamanda öğrenci dayanışması ve cumhuriyet değerleri etrafında yükseköğrenim görmek isteyen İzmitli gençlerin yükseköğrenime ulaşımlarını kolaylaştırmak amacıyla kurulmuş bir sivil toplum örgütüdür.

Tarihi boyunca öğrenci dayanışmasına güç vermiş birçok araç geliştirmiş olup; Türkiye’nin sayılı sivil toplum örgütlerinden biri olarak da kabul görmektedir.

Bu değerli kimliğin sürdürülebilir olması adına her biri KYÖD ruhunu fazlasıyla taşıyan ekibimizle, KYÖD’ün hem burs ve yurt yaratma imkanlarını geliştirmek hem de şehirle ilişkisini mevcut kurumsal yapılarını iyileştirerek ve yeniden üreterek, ama daha çok da paydaşları ile birlikte yeni toplumsal ihtiyaçlar çerçevesinde yeniden organize etmeye talibiz.

Türkiye’nin içinde bulunduğu ağır ekonomik sorunların da, yükseköğrenim öğrencilerinin koşullarının iyileştirilmesi gerektiğinin de farkındayız.

Fakat bir sivil toplum örgütü olarak olumlu bir şeyler yapmak zorundayız.

Bu bağlamda yeniden sürdürülebilir ve bütünleşik bir burs programı oluşturmak, her yıl azalmadan artırılacak sayıda öğrenciye KYK bursu kadar bursu vermeye çalışmak, yükseköğrenim öğrencilerinin barınma sorununu çözümlemek, ortak bir kent kültürü geliştirmek için çalışmalar yapmak, kültür ve sanat projeleri yapmak, dijitalleşme konusunda etkin adımlar atarak KYÖD’ü yerelden ulusala taşımak hedeflerimizden sadece bir kaçı…

KYÖD’ün yakın tarihindeki en zor dönemde görev almaktan çekinmemiş, emek yoğun çalışmış, fikri takip üreterek sorunları çözmeye odaklanmış ve KYÖD’ün yüzünü yeniden şehre dönmeye hazırlanmasında katkı sunmuş ekiplerin parçası olan bir ekibiz. Biz KYÖD’ün çağdaş, şeffaf ve paylaşımcı kimseleriyiz.

İşte bu paylaşımcı düşünce içinde bunları sizinle paylaşmanın doğru olacağını düşündüm.

Umarım düşündüklerimizi yapmayı başarırız.

Esenlikle…

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ