Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
blank
Vatandaş Akgün

Madde 29 ve İzmit esnafı!

Geçtiğimiz günler de ilçe meclisi, tarihi bir karar verdi.

Tramvay mağduru iki esnaf, yapılan sürpriz oylama ile hak sahibi ilan edildi.

Meclis gündemi dışın da yapılan bu oylama, kent vizyonu adına umut verici bir gelişmeydi. Hukuki şatların yerine getirilmesi neticesinde yeniden ruhsat sahibi olabilecekleri. Peki neydi bu hukuki şartlar? Bunu da kaymakamlığın, facebook sayfasından öğreniyoruz:

Madde 29.

Kaymakamlık, çoğunluğun aldığı karar sonrası itiraz etti. Duyuruyu okuduğunuzda “kurum olarak bize danışılmadı”, “madde 29’un şartları yerine getirilmedi” diyerek, İzmit Belediyesini mahkemeye veriyor. İki arkadaşımızın size yaptığı daha önce başvurular var.

Demek ki, iki arkadaş daha önce madde 29’un gereğini yerine getirmişler.

Peki, şimdi, “bizden görüş almadılar” Sadece bizim için değil, kent için meclis gündem dışı “sürpriz” bir şekilde, kendiliğinden gelişecek bir oylama öncesi Kaymakamlıktan nasıl izin alabilirler?

Elbette alamazlardı. Zaten, meclis kararı “hukuki şartların yerine getirilmesi” diyerek, “madde 29″a atıf yaparak karara bağlıyor. Yani, bundan sonra belirlenecek adres/mekan sonrasında ilgili kurumlardan  izin alınarak, açılacak diyor.

Şahsen bu yönde anladım.

Sanırım mantıklı yolda bu. Karar yeni alınmış, hazırlık devam ediyor derken bir itiraz. Peki sayın yetkililer bu iki arkadaşımızın hakkını nereye koyalım?

İki kurum davalık. Neden bize sorulmadı.

Alınan karar sonrası size sorulması için zaman tanıdınız mı?

Hayır. Kazanılmış bir hak var. Meclis karar verdi mi verdi. Şimdi gereğinin yapılması adına bir fırsat var. Bu açılacak ticarethaneler zaten sizin yetki alanınızda. Meclisin almış olduğu karar ve peşinden gelen “itiraz” somut dayanaklar üzerine inşa edilmesine müsaade edin. Bir şekillensin, gelişsin, öyle karar veriniz.

Anayasanın 49 maddesi çok açıktır. Siyasi taraf gözetmeksizin açılacak ticari işletmelere “fırsat eşitliği ve tarafsızlık ilkesi “gereği yaklaşmak ve desteklemek gerekir. Anayasanın bu kanun maddesin de ayrıca “kurumsal devletin” tanımı yapılmıştır. Yıllar sonra alınan bir kararla ki çoğunluk meclis kararıdır bu. Bunun iptali için dava açmak iki esnaf vatandaşın mağduriyetlerine mağduriyet katmak fırsat eşitliğinin önüne engel çıkarmaktır. Meclisi mi mahkemeye verdiniz yoksa iki esnafı mı? Peki bu iki esnafı nereye koyalım. Koskoca, İzmit’e sığdıramadınız.

Aşk olsun sizlere!..

 

YORUMLAR

Bir adet yorum var

  1. İZMİTİN EN KALİTELİ HİZMET VEREN MEKANLARINDAN BİRİNİ YOK ETTİNİZ.HERŞEYİ YOK ETTİĞİNİZ GİBİ,AKGÜN ÖZTÜRK SİZİNLE CUMALARDA SAF TUTUP MEMLEKETİ SOYSA ,BİR ÇİVİ SÖKÜLMEZDİ ORDA ,YASALARINIZ BATSIN,UYMADIĞINIZ..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ