Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TÜGVA ile protokol iptal edildi!

TÜGVA’ya, bir önceki Ak Partili Belediye Başkanı Nevzat Doğan döneminde tahsis edilen ve hâlâ geri alınamamış olan yurt binası, CHP’nin çözüm bekleyen meseleleri arasında yer alıyordu. Bugün gerçekleştirilen meclis toplantısında TÜGVA ile yapılan protokol iptal edildi.

TÜGVA’ya, bir önceki Ak

İzmit Belediyesi’nde dönüm noktası niteliğindeki gelişmeler yaşanıyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 2019 yılında Fatma Kaplan Hürriyet liderliğinde İzmit Belediye Başkanlığı’nı kazanarak önemli bir başarıya imza attı. Ancak, bu zaferin tam anlamıyla hissedilebilmesi için bir engel vardı: meclis çoğunluğu. CHP’nin belediye yönetiminde karşılaştığı en büyük zorluklardan biri, mecliste çoğunluğu sağlayamamasıydı. Bu durum, belediyenin 5 yıl boyunca pek çok projeyi hayata geçirememesine neden oldu.

NEVZAT DOĞAN TAHSİS ETMİŞTİ

Yönetimin planladığı projelerle ilgili istediği gibi edememesi, yerel hizmetlerin aksamadan yürütülmesi için büyük bir engel teşkil etti. Özellikle TÜGVA’ya, bir önceki Ak Partili Belediye Başkanı Nevzat Doğan döneminde tahsis edilen ve hâlâ geri alınamamış olan yurt binası, CHP’nin çözüm bekleyen meseleleri arasında yer alıyordu. Bu mesele, belediyenin gündeminde uzun süredir varlığını koruyan ve kamuoyunun da yakından takip ettiği bir konuydu. Ancak, 31 Mart 2024 yerel seçimleri, İzmit için yeni bir dönemin kapılarını araladı.

MECLİS TOPLANTISINDA GÜNDEME GELDİ

TÜGVA’ya, bir önceki Ak Partili Belediye Başkanı Nevzat Doğan döneminde tahsis edilen ve hâlâ geri alınamamış olan yurt binası, CHP’nin çözüm bekleyen meseleleri arasında yer alıyordu. Çoğunluğu alan CHP’li yönetimin ilk işi söz konusu protokolün iptali ve yurt binasının geri alınması oldu. Bugün gerçekleştirilen İzmit Belediye Meclisi’nde TÜGVA yurdu gündeme geldi. Fiili duruma göre ilgili taşınmazın kanunda karşılığı olmadığı şekilde TÜGVA’ya tahsis edildiği, TÜGVA’nın ücretli olarak taşınmazı kiraladığı belirtildi.

ÖĞRENCİLER MAĞDUR EDİLMEYECEK

Konuyla ilgili konuşan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet şu ifadeleri kullandı: “Mahkeme kararı ve Sayıştay raporuna göre bu tahsis yanlıştır. Ancak belediye meclisinden alınan karar nedeniyle bu tahsis yapılmıştır. Kararın hukuksuzluğu tespit edildiği üzere komisyonluk bir konu kalmamştır. Mecliste karar alacağız. Orada şu anda barınma hakkından yararlanan öğrenciler var. Biz yine burayı yurt olarak belediye uhdesinde işleteceğiz. Oradaki öğrenciler mağdur edilmeyecektir.

BELEDİYE İŞLETECEK

Aynı hizmeti belediye güvencesiyle almaya devam edecekler. Belediyenin yurt işletmesi için bu arazi verilmiştir devlet tarafından. 25 yıllık bir tahsis yapılmıştır buradan ilgili vakfa. Belediyenin kendi bütçesi ile yaptığı yerde öğrenciler vakfa para ödemektedir. Belediye malının birilerinin çıkarı için kullanılması doğru değildir. Belediyenin asli görevi yurdu kendi himayesinde işletmektir. Biz hiçbir yere tahsis etmeksizin bu yapıyı geri alıyoruz. Öğrencilerimiz belediyemizin garantisinde bu hizmeti almaya devam edeceklerdir.”

YİNE ŞEHRİ GERECEK BİR KONU

Ak Parti Grubu adına konuyla ilgili olarak Hayrettin Ünlü söz aldı. Ünlü şu ifadeleri kullandı: “Bu meclisler, belediye başkanlıkları çok hızlı gelip geçiyor. Keşke yeni döneme yeni tartışma konusuyla başlamasaydık. Daha ilk toplantıda yine şehri gerecek bir konu bulmuşsunuz. Bu konuda kimse elinize su dökemez. Herkesin başkanı olacağım dediğinizde geçmişten ders aldığınızı düşünmüştük. İzmit’e yeni bir şey yapmadığınız gibi bozmaya, bozgunculuğa devam ediyorsunuz.

HUKUK YOLUNA BAŞVURACAKLAR

TÜGVA ile yapılan yurt binası sözleşmesini feshetmek istiyorsunuz. Niyetiniz her zamanki gibi bağcıyı dövmek. Tabela belediyeciliği gibi isim değiştir, polemik çıkar, günü kurtar. İlk günden herkesin başkanı olacağına dair inancımız kayboldu. Bu kenti gererseniz sizi İzmit halkına şikayet edeceğimizi unutmayın. Dışladığınız kesimlerin hakkını, siyasi anlayışla ayrımcılığa maruz bıraktığınız kesimlerin hakkını hem mecliste hem de hukuk yoluyla arayacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın.”

HUKUKA, ETİĞE VE KANUNA AYKIRI

CHP Grubu adına grup başkan vekili Mehmet Nazım Gençtürk söz aldı. Gençtürk şöyle konuştu: “Anladık ki nazik olmak grup başkanı Aykut beyin kararı imiş. Grup kararı değilmiş. Bozgunculuk sözünüzü geri almanızı istiyorum. Burada açıkça hukuka kanuna, etik değerlere aykırı bir tahsis söz konusu. Bu tahsis TÜGVA’ya da yapılsa yanlıştır, başka bir kuruma da yapılsa yanlıştır. 25 yıllığına. Bir tahsis yapılmış. İş birliği anlaşması yapılmış. İş birliği karşılıklı olur. Biz ne istedilerse vermişiz.

DOST DEDİKLERİNİZ BİR ANDA…

Bir gün kullanmak istemişiz. Karşı çıkmışlar. Bir gün dahi yer alamamışız. Burada bir işbirliği yok, tahsis var. Tahsis açıkça kanuna aykırıdır. 25 yıllığına tahsis edilmiş. 5 defa mecliste oturanlar değişiyor burada. Dost dedikleriniz bir anda terör örgütü olabiliyor. Siz de kendinizi bağlamayın. Bu tahsis baştan beri hukuka aykırıydı. Gelin bunu belediyenin güvencesine verelim. Ak Parti döneminde inşa edilen bir kamu kurumunu istediğinize veremezsiniz. Bunu babanızın malıyla yapın.”

KAVGALARA CEVAP 31 MART’TA VERİLDİ

Son olarak söz alan Fatma Kaplan Hürriyet, “Açıklama yapan bütün meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Biz çiçek gibi meclisimize devam ediyoruz. Geçmiş dönemdeki grup başkanvekiliniz de bize sürekli saldırgan tavırlarda bulunmuştu. Gerekli cevabın 31 Mart seçimlerinde verildiğini düşünüyorum. Bu konuyu gündeme getirmemiz bir tartışma değil, İzmitlinin hakkını bir grup ve zümreye değil, İzmit’e teslim etmek adına bu maddeleri gündeme getirdiğimizi belirtmek istiyorum. Bizi sürekli kavgaya sürüklemeye çalışan ithamlara cevap vermeyeceğim. Meclisimiz nasıl başladıysa öyle gitmesini arzu ediyorum.” dedi. Söz konusu tahsis iptal kararı CHP Grubu’nun oy çokluğu ile kabul edildi.

Hürriyet: En güzel cevabı seçimde halkımız verdi!

İzmit’te nezaket havası!

İzmit’te komisyon üyeleri belirlendi!

İzmit’e yeni aquapark

İzmit kreş müdürlüğü resmen kuruldu!

Ak Partililer bu defa engel olamadı! İzmit’te Nikomedia protokolü imzalandı!

İzmit’te kadınlar dönemi

CHP’liler İzmit’te çoğunluğu sağladı! Ensar Vakfı protokolü iptal