Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP’liler İzmit’te çoğunluğu sağladı! Ensar Vakfı protokolü iptal

İzmit’te yönetimin çoğunluğu elde ettiği yeni dönemin ilk meclis toplantısı bugün gerçekleştiriliyor. Meclisin en önemli gündem maddelerinden biri, Ensar Vakfı ile yapılan protokolün iptal edilmesi idi. Söz konusu protokol CHP Grubu’nun oy çokluğu ile iptal edildi.

İzmit’te yönetimin çoğunluğu elde

CHP İzmit Belediyesi’ni 2019 yılında Fatma Kaplan Hürriyet ile kazandı. Ancak CHP mecliste çoğunluğu sağlayamadı. Bu sebeple 5 yıl boyunca belediye yönetimi istediği pek çok şeyi yapamadı. Ensar Vakfı ile bir önceki Ak Partili başkan Nevzat Doğan döneminde yapılan protokol iptal edilememişti. Bu sebeple bir süre Ensar Vakfı’na tahsis edilen bina sorun oldu. Ensar Vakfı tartışmalar sonrasında İzmit Belediyesi’ne ait binayı boşalttı.

BÜYÜKAKIN SAHİP ÇIKMIŞTI

Hatırlanacağı üzere Ak Partili Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın tartışmalar sonrasında Ensar Vakfı’na sahip çıkmış ve Pembe Köşk binasını bu vakfa tahsis etmişti. Bu hamle, kamuoyunda ve siyasi arenada büyük yankı uyandırdı, çeşitli tartışmalara neden oldu. 31 Mart 2024 seçimlerinde CHP, İzmit’te önemli bir zafer elde etti. Hem İzmit Belediye Başkanlığı’nı hem de meclis çoğunluğunu kazanarak, beş yıllık bir bekleyişin ardından yönetimde tam anlamıyla söz sahibi oldu. İzmit’te yönetimin çoğunluğu elde ettiği yeni dönemin ilk meclis toplantısı bugün gerçekleştiriliyor. Meclisin en önemli gündem maddelerinden biri, Ensar Vakfı ile yapılan protokolün iptal edilmesi idi. Söz konusu protokol CHP Grubu’nun oy çokluğu ile iptal edildi.

Hürriyet: En güzel cevabı seçimde halkımız verdi!

İzmit’te nezaket havası!

İzmit’te komisyon üyeleri belirlendi!

İzmit’e yeni aquapark

İzmit kreş müdürlüğü resmen kuruldu!

TÜGVA ile protokol iptal edildi!

Ak Partililer bu defa engel olamadı! İzmit’te Nikomedia protokolü imzalandı!

İzmit’te kadınlar dönemi

CHP’liler İzmit’te çoğunluğu sağladı! Ensar Vakfı protokolü iptal