Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
blank
Vatandaş Akgün

Jakoben

Evet, uzayı düşlemek, uzayda maden aramak, teknoloji geliştirmek, ar-ge’ye yatırım yapmak, takdir edilecek, övülecek söylemler.

Peki, gercekler?

Neo-liberalizmin pandemi kurgusuyla, tüm yurttaşlık haklarımız elimizden alınmış durumda. Özellikle turizm ve eğlence sektörü bitmiş, dükkanlar, işyerleri kapalı, emekciler mağdur, borç ve batmış durumda. Siyaset, bu yaşanılan trajediye çözüm üretmesi gerekirken, “uzay” projesi fikrini ortaya atmak,”popülist” söylemden başka bir şey değildir. Derdimiz aş ve ekmek, işlerimizi, hayatlarımızı küresel network ve işbirlikçilerine kurban etmek istemiyoruz. Madem, siyaset bir çözüm kurumu ise ivedilikle bir çözüm ve destek ortaya koymalıdır. Devlet,tasarrufa gitmeli,kurum ve kuruluşlarıyla,yurttaşlarının yanında olmalı,desteklemelidir.Milli seferberlik ve milli dayanışma fikri lafta kalmamalı,hayata geçmelidir.Zenginden,yoksula,garibana,ihtiyacı olana kaynak ve imkan yaratılmalı,desteklenmelidir.

Dünya bankalarının ve sermayesinin kapıkulu olan,sağ liberalin yeni dümen suyuna giren Babacan,Türk milletinin egemen haklarını tartışmaya açılabileceğini söylemiş..

“Yetmez ama evet”,liberaller,atlantikçiler ve soroscular..bu milletin kanla kazanılmış haklarını asla ve asla pazarlık konusu yapmayız,yaptırmayız!.

Bu söylem Abd’ye avrupa’ya özellikle yeşiller partisine ve avanelerine,sermayesine “bakın bizi destekleyin,istediklerinizi biz yaparız” selamıdır.Devleti,bölünmez bütünlüğünü yıkmaya dair bir söylemden çok daha öte bir niyettir.Kapalı kapılar ardında egemenlik haklarımızı masaya yatıranları,pazarlık konusu edenleri,bir vatandaş olarak,görüyor ve not alıyorum.

Siyasetçinin biri “jakobenler” diyerek Atatürk’e ve silah arkadaşlarını aşağılamaya ,yermeye çalışıyor.Asıl hedef cumhuriyettir.Tarih siyasetini bilmeyenler,anlamayanlar Fransız ihtilalinin ve bu devrimi gerçekleştiren jakobenlerin dünya insanlarına kazandırdıklarının farkında mı?.Kral- saray yok,meclis ve birey var.Eşit yurttaşlık ve anayasal haklar var.Cumhuriyet Türk milletine neşe eşitlik getirmiştir.Köylü bir çocuk başbakan,bilim adamı olabilir,kadınlar;toplumsal hayatta yer ve imkan edinebilir.Bilim,gelişim ve evrenselliktir.Jakobenlik üzerinden,cumhuriyet karşıtlığı yürütmek,kralcılık ve nepotizm demektir.Bu saatten sonra bu millet kimsenin kapısında kul olmayacaktır.Neşesini,haklarını kaybetmeyecektir.işte jakoben Kemalistler aziz Türk milletine cumhuriyet ve haklarının temsili,ulusal irade, denetim kurumları,en önemlisi meclisi,anayasal haklar ve eşit yurttaşlık haklarını vermiştir.Bu haklar,milli mücadele ile kazanılmış haklardır.

Neo-liberal politikalar,şirket yetkilileri,pandemi vb. durumlar,cumhuriyetin kıymetini,neşesini,insan onurunu ve yurttaşlık haklarının temsil edildiği

meclisin kıymetini,tüm dünyada bir kez daha anlaşılmıştır.Korunmalı,geliştirilmelidir.Modernite budur.Cumhuriyetin altını oymak,kaos ve yıkım getirir,dış mihrakların arzusu budur.

Türk ordusu ,kurmay zekası ve gelişen operasyonel kabiliyetleri ile,terörün kalbine (operasyon) sürpriz yaparak,”nerede-nasıl olursanız olun peşinizdeyiz” mesajı yerinde, kanla ve açık yüreklilikle,cesaretle vermiştir. Şehit asker ve devlet görevlilerine Allah’tan rahmet,yakınlarına sabır diliyorum.Terörü ve işbirlikçilerini nefretle kınıyorum,lanetliyorum.

Esenlikler diliyorum.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ